Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op deze kaart zie je het aantal coronabesmettingen per wijk in Hengelo

Door Majorie Nijbroek 30 november 2020

We zitten midden in de tweede coronagolf en wekelijks houden we jullie op de hoogte met de laatste cijfers. Maar Hengelo is best een grote stad. Er is verschil tussen het centrum en de wijken aan de rand van de stad en dat is ook te zien aan de coronacijfers. Waar meer mensen bij elkaar wonen zijn ook meer besmettingen. Op de coronalocatie-kaart kun je dat goed zien. 

Coronakaart

Wil je op bezoek bij een vriendin of heb je echt iets nodig uit een winkel in een bepaalde stad? Dan kun je op de coronalocatie-kaart zien of daar veel besmettingen zijn. Op de kaart kun niet alleen zien hoe het nu gaat met bijvoorbeeld jouw wijk, maar ook of het aantal besmettingen oploopt of daalt. De applicatie werkt het best op desktop, op mobiel kan het laden even duren. Werkt de kaart helemaal niet? Klik dan hier.

Privacy

Voor de kaart worden de actuele cijfers van het RIVM gebruikt. “Anders dan de coronamelder-app van de overheid, geven we de gebruikers een persoonlijk relevant beeld van de situatie in hun omgeving, zonder dat we ze via Bluetooth hoeven te volgen (met alle bezwaren die mensen daarbij hebben i.v.m. hun privacy, etc.)”, lezen we op de website van de ontwikkelaars. Op de kaart kunnen mensen zien hoe het staat met het aantal besmettingen in hun buurt en of het er relatief veilig is of dat je even extra moet oppassen.

Volg indebuurt Hengelo ook op Facebook en Instagram.

Lees ook:

Lekker bezig: Hengeloërs behoren tot de sportiefste mensen van Nederland

Nieuws om trots op te zijn: Hengelo behoort officieel tot één van de sportiefste steden van Nederlan...

Berenjacht 2.0: spot de gluurpietjes in Hengelo

Beren, beren en nog eens beren. In maart van dit jaar zetten Hengeloërs massaal een knuffelbeer voor...
voornamen Hengelo

Hé Hengeloër! Grote kans dat wij je voornaam kunnen raden op basis van je geboortejaar

Als je een populaire voornaam hebt, zijn er genoeg sleutelhangers, bekers en andere producten met je...

Meer over

Corona

adv.