Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe coronacijfers: zoveel besmettingen zijn afgelopen week vastgesteld in Hengelo

Door Carin Van der Meij 9 september 2020

Het landelijke aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt op. Is dit ook het geval in Hengelo? Het RIVM meldt dat acht Hengeloërs afgelopen week positief getest zijn op het coronavirus. Vorige week waren dit er vier, de week daarvoor zeven.

Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 2 tot en met 8 september.

Coronabesmettingen in Hengelo

Op dinsdag 25 augustus waren er 151 besmette Hengeloërs. Een week later, op dinsdag 1 september, waren daar vier besmettingen bijgekomen en stond het aantal positief geteste Hengeloërs op 155. En volgens de nieuwste update van het RIVM staat de teller op dinsdag 8 september op 163 geregistreerde besmettingen.

Er zijn afgelopen week geen nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen, het aantal Hengeloërs dat aan corona is overleden staat sinds medio mei op negentien.

Grafiek

Om je een beter beeld te geven, kun je in onderstaande grafiek het aantal registreerde besmettingen in Hengelo vanaf het begin (13 maart 2020) tot nu zien.

Tekst loopt door onder de grafiek.


Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Hengelo zijn (geweest) vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Hengeloërs er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Hengeloërs die aan corona overleden zijn.

Aantal besmettingen in heel Nederland

Wat is de landelijke status? Zoals eerder gezegd: landelijk gezien loopt het aantal geregistreerde coronabesmettingen op. De afgelopen week zijn 5.427 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 1.830 meer dan vorige week.

Van alle Nederlanders die zich deze week hebben laten testen – 180.182 – is 2,8 procent positief getest op corona. Een week eerder was dit 2,2 procent. Het reproductiegetal is iets gestegen en ligt nu op 1,17. Dit getal geeft aan hoeveel mensen een gemiddelde coronapatiënt besmet met het virus.

Lees ook:

singlescafé

Singles ontmoeten in coronatijd: zo doe je dat in Hengelo

Je bent alleen, maar wilt wel graag nieuwe vrienden maken en andere singles ontmoeten. Hoe doe je da...

Jan en Luma zaten tijdens winkelsluiting niet stil: ‘We zijn mondkapjes gaan maken en begonnen met een PostNL-punt’

In tijden van crisis ontstaan er toch creatieve ideeën. Zo ook bij Jan Eliya en zijn vrouw Luma van ...
corona-app

Corona-app wordt getest in Twente: dit moet je erover weten

De CoronaMelder-app is sinds deze week voor iedereen te downloaden, maar nog niet in het hele land t...

adv.