Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update: aantal besmettingen in Hengelo neemt toe

Door Carin Van der Meij 4 augustus 2020

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt landelijk verder op. Het RIVM heeft zojuist nieuwe cijfers gepubliceerd: ook deze week zijn er meer Nederlanders positief getest. 

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat afgelopen week – 29 juli tot en met 4 augustus – in totaal 2.588 nieuwe besmettingen zijn bijgekomen. Dat zijn er 1.259 meer dan vorige week.

Coronabesmettingen in Hengelo

Dat is de landelijk situatie, wat is de status in Hengelo? De afgelopen week zijn er zeven nieuwe coronabesmettingen geconstateerd in Hengelo. Het advies blijft dan ook: denk om het afstand houden, vermijd drukte en was vaak en goed je handen.

In de vorige periode (van 15 tot en met 29 juli) testte één Hengeloër positief op het coronavirus, de eerste veertien dagen van juli stond de teller op nul.

In kaart

LocalFocus heeft alle besmettingen van de afgelopen twee weken per gemeente in kaart gebracht. Bekijk hier de actuele stand van zaken per gemeente. Wat valt op in Twente? Ook in Enschede zijn er zeven nieuwe besmettingen. Verder zijn er in Twente deze week besmettingen gemeld bij mensen uit Almelo (3), Dinkelland (1), Hellendoorn (1) en Oldenzaal (1).

Persconferentie

Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven donderdagavond 6 augustus een persconferentie over de stijgende coronacijfers. Ze zoomen in op bepaalde regio’s en kondigen (indien nodig) extra regionale maatregelen aan. Houd indebuurt in de gaten voor actuele updates.

Teststraten

Je kunt je nog steeds laten testen op COVID-19. Er zijn teststraten in Goor en Enschede, vanaf half augustus is er ook een drive-in teststraat in Almelo. Heb je (lichte) klachten dan kun je bellen om een afspraak te maken voor een test. Het landelijke nummer om een afspraak te maken is 0800 1202.

Lees ook:

Erik nam nèt voor de coronamaanden Kaldi over: ‘Gelukkig ben ik die periode goed doorgekomen’

Inmiddels kun je al weer ruim tien jaar koffie en thee halen bij Kaldi aan de Wemenstraat. Maar wist...

Coronatest in Hengelo: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag?

Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met symptomen van corona zich laten testen. Inwoners van Heng...
centrum Hengelo

Dit missen jullie het meest in Hengelo tijdens de coronacrisis

Stap voor stap gaat Nederland weer van het slot. Maar we hebben een hoop moeten missen de afgelopen ...

Meer over

Corona Nieuws

adv.