Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona in Hengelo: de nieuwste cijfers van het RIVM

Door Carin Van der Meij 1 december 2020

Het RIVM heeft een nieuw weekrapport uitgebracht met de meest recente coronacijfers. Daaruit blijkt dat in Hengelo 155 mensen positief zijn getest op het coronavirus. De toename is opnieuw minder groot.

De cijfers gaan over de periode 25 november tot en met 1 december.

Coronabesmettingen in Hengelo

Vorig week (24 november) rapporteerde het RIVM 179 nieuwe meldingen van Hengeloërs die positief zijn getest op het coronavirus. De week ervoor (17 november) ging het om 221 positieve testen.  

In de grafiek zien we dat op 1 december in totaal 2434 Hengeloërs positief zijn getest. Vorige week stond de teller op 2279. Een toename van 155 in een week tijd. Het aantal besmettingen blijft toenemen, maar het zijn er opnieuw (de vijfde week op rij) minder dan bij de vorige update. Gelukkig maar!

Afgelopen week zijn twee inwoners opgenomen in het ziekenhuis. Het zijn er nu in totaal 45. Het aantal overleden Hengeloërs is toegenomen met twee. Het waren er bij de vorige update van het RIVM 29, nu zijn het er 31.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Hengelo vanaf het begin van de uitbraak tot nu.  

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • In deze grafiek zie je hoeveel besmettingen, opnames en overledenen in totaal bekend zijn bij de GGD vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De cijfers zijn afkomstig van het RIVM en worden geregistreerd door de GGD. Omdat het melden van sterfte- en ziekenhuisopnames bij de GGD niet verplicht is, kan het zijn dat deze cijfers niet volledig zijn.

Ben je benieuwd naar cijfers van heel Nederland? Lees hier meer over op het AD.

Lees ook:

Op deze kaart zie je het aantal coronabesmettingen per wijk in Hengelo

We zitten midden in de tweede coronagolf en wekelijks houden we jullie op de hoogte met de laatste c...
mondkapjesplicht

Mondkapjesplicht gaat in: op deze plekken in Hengelo moet je een mondkapje dragen

In het openbaar vervoer, in het vliegtuig, op de luchthaven en in een touringcar ben je al verplicht...

adv.