Handig om te weten voor de Stork Nacht van Hengelo

Door Miranda Nijland 30 mei 2018

Al een tijd afgesproken met je vrienden? En ga je 1, 2 of zelfs 3 dagen naar Op Karakter, het festival met de Stork Nacht van Hengelo? Nog een paar dagen en dan is het  zover: donderdag 31 mei barst het 3-daags festival Op Karakter Los. Maar wat is er eigenlijk te doen? We hebben alle praktische informatie voor je op een rij gezet.

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Het programma

Donderdag 31 mei: Op Karakter wordt afgetrapt met een Music Battle. Na voorronden bij het KRANG Festival en BAM! Festival strijdt muzikaal talent donderdag voor een podiumplek in het voorprogramma van Golden Earring op 29 juni in Metropool en natuurlijk eeuwige roem. De Music Battle is een samenwerking tussen poppodium Metropool, PopScool en Op Karakter. PopScool Music Battle, marktplein, aanvang: 19.00 uur. Met ook rond 20.40 de finish van de FBK dubbele mijl

Vrijdag 1 juni: Stork Nacht van Hengelo, de Markt. 17.00 uur: aanvang wielrennen, 20.00 uur aanvang hoofdkoers wielrennen en 19.00 uur begint het Stork Nacht van Hengelo concert: Ronnie Flex & Deuxperience Band, Martijn Fischer zingt hits van Hazes, Tony Junior, U2 by Crystal Dream, CLASSIC (R&B & Hiphop), Finalist Music Battle PopScool.

Ronnie Flex. foto: ANP

Zaterdag 2 juni: Nieuw deze editie van Op Karakter is het Maibaum Fest Twente. Het marktplein wordt op 2 juni omgetoverd tot een Duitse biergarten met Duitstalige muziek en Duitse lekkernijen. Het driedaagse festival Op Karakter kiest trouwens niet voor de grootste, maar wel voor de leukste bierbrouwerij van Twente! De Twentse Bierbrouwerij is dé ambachtelijke stadsbierbrouwerij uit Hengelo en daarmee de perfecte partner voor het grootste Hengelose festival ‘Op Karakter’. Maibaum Fest Twente, de Markt, 19.00 uur.

De toegang is alle drie dagen gratis.

Lees ook:

Dit is er te doen tijdens de Stork Nacht van Hengelo

Hallo zeg! 'Op Karakter', de Stork Nacht van Hengelo is dit jaar...
Miranda Nijland - Geplaatst op 2 mei 2018

Parkeren

Foto: ANP

Als Hengeloër pak je natuurlijk al snel de fiets om naar het festival te gaan. Je kunt je fiets gratis stallen in de fietsenstalling bij winkelcentrum Thiemsbrug. Of op zaterdag in de bewaakte fietsenstalling in parkeergarage De Beurs.

Ga je toch liever met de auto, dan kun je het beste parkeren op de reguliere parkeerplaatsen in het centrum. Voor parkeerplaatsen in het centrum moet je betalen op: maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 19.00 uur, donderdagavond (vaste koopavond) tot 21.00 uur.

Zonnebrand of paraplu mee?

Het kan vriezen en het kan dooien, maar vooralsnog lijkt het erop dat we mooi weer krijgen tijdens het 3-daags festival. Maar doordat er ook buien worden voorspeld, is een paraplu misschien geen gek idee. Volgens Weeronline is er donderdag en vrijdag afwisseling van zon, wolken en zijn er in de namiddag en avond onweersbuien. Het wordt 25-28 graden en daarmee blijft het bijzonder warm. Zaterdag kan het wederom 27 graden worden, maar ook die dag is er kans op buien.

 

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶