Veertigers opgelet! Hier ging je naartoe toen je nog jong was

Door Miranda Nijland 12 november 2017

Lieve veertigers (en misschien ook nog wel 35-plussers) het lijkt nog helemaal niet zo lang geleden dat we als zestienjarigen elke donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond in de binnenstad van Hengelo te vinden waren. Maar wanneer je het volgende lijstje bekijkt moeten we toch een pijnlijke conclusie trekken: we worden oud. Hier gingen we vroeger naartoe toen we nog jong en onbenullig waren.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

De Cirkel en De Siepel

Twee legendarische discotheken die de jaren 80 gevestigd waren in de Hengelose binnenstad. De discotheken waren van dezelfde eigenaar.

Discotheek Empire New York

Foto: TC Tubantia/Carlo ter Ellen

Als zestienjarige was het vet stoer om hier naar binnen te gaan. In 2013 maakte de discotheek een nieuwe start als Club VIOS. Misschien weet je het nog, er stond een ‘vrijheidsbeeld’ op de gevel. In 1999 was er een grote brand.

Vios Hengelo discotheken

Vandaag gesloten

Beekstraat 10, Hengelo

Bekijk meer:discotheken

Dancing ’t Groothuis

Wanneer je als een ware John Travolta op een draaiende dansvloer (in de Arena!) indruk wilde maken met je danspasjes, dan moest je zeker naar Dancing ’t Groothuis gaan. Wanneer je voor de eerste keer Groothuis binnenstapte, was het nog vrij lastig om niet te verdwalen. Al die verschillende ruimtes, hoekjes en trappen maakten het lastig om je te oriënteren. Vooral als je een apfelkorn te veel op had.

JetSet

De discotheek Jet Set draaide van 1987 tot 1993 en was ongekend populair in die jaren. JetSet was in de gehele regio bekend als de club waar op dat moment de meest trendy muziek gedraaid werd door DJ’s zoals Andre Maas, Rob Postma en Peter Jan de Groot. YouTube Video: 3fR4IMSTFFRS

’t Pleintje

't Pleintje

Vrijdagmiddag begon je weekend. En die begon ook vaak in café ’t Pleintje aan het Burgemeester Jansenplein. Flink wat biertjes drinken, dat kon je heel goed bij ’t Pleintje. Met wie heb jij hier meters bier weggetikt? En hoe leuk, je kunt er nog steeds lekkere biertjes drinken!

Bier- en eetcafé ’t Pleintje cafés

Nu gesloten14:00 - 02:00

Burgemeester Jansenplein 25, Hengelo

Bekijk meer:cafés

Eetcafé De Appel

Op zaterdagavond was het er soms wel heel druk. Dan stond je soms als een blik sardientjes tegen elkaar aan gedrukt. Maar het was (en is) altijd feest in café De Appel. De plek waar de populaire Hengelose kerstmiddag begon met een optreden van Arie Ribbens. Uit de hele regio komen nu vooral jongeren af op dit fenomeen. Inmiddels zijn vrijwel alle horecagelegenheden betrokken bij de Kerstmiddag.

Eetcafé De Appel restaurants en horeca

Nu gesloten12:00 - 23:00

Nieuwstraat 1, Hengelo

Bekijk meer:restaurants en horeca

Missen we nog iets in dit rijtje? Laat het ons dan hier weten!

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶