Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toen in: zo vierden ze in de jaren tachtig feest in Oele

Door Miranda Nijland 18 oktober 2020

Ze bestaan dit jaar al 102 jaar: de School- en Volksfeesten Oele. Misschien ben jij er als kind ook wel geweest. Dit jaar zou het feest eind augustus worden gehouden, maar helaas corona gooide roet in het eten.

De feesten zijn een ware traditie geworden. Drie dagen lang staat het buurtschap bol van het feestgedruis. Voormalige inwoners van de gemeenschap komen tijdens de feesten terug om elkaar weer te zien. Veel activiteiten die vanaf het begin werden gehouden, zijn er nu nog steeds. Bijvoorbeeld het vogelschieten, maar ook muziek en optredens van groepen.

Andere naam

De naam was vanaf het begin School- en Volksfeesten. Maar nadat de school in de jaren 80 werd opgeheven werd de naam Volksfeesten Oele. In 2018 was de jubileumeditie en dat werd een waar feest. Misschien weet je het nog, Bökkers speelde toen de tent plat.

Oele vierde jarenlang feest in het laatste volle weekend van augustus. De jubileumeditie was in 2018 een weekje later en dat is goed bevallen. In 2019 waren de data 30, 31 en 32 augustus. Zo stonden de feesten ook aangekondigd op de borden. Oele haalde er zelfs de landelijke media mee, er stond een bericht op Dumpert.

Ben jij er nog nooit geweest? In augustus 2021 wil de organisatie weer knallen met een geweldig programma! Op YouTube vonden we nog een nostalgisch filmpje, geplaatst door Wim Morskieft.

adv.