Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Terug in de tijd: winkelcentrum Lambertushof in de jaren tachtig

Door Miranda Nijland 13 september 2020

Het winkelcentrum moest de verbinding worden tussen de Weemenstraat en de Enschedesestraat. Kun jij je nog herinneren dat je in de jaren tachtig bij maar liefst 17 winkels terecht kon in winkelcentrum Lambertushof?

Het winkelcentrum werd geopend in 1984. De kosten van de bouw waren toen 4 miljoen gulden. Na de opening kon je terecht bij maar liefst 17 winkels. Misschien kun jij je nog enkele zaken herinneren?

Lambertushof

Welke winkels er onder meer gevestigd waren? Groente -en fruitzaak Hazewinkel, kaasspeciaalzaak Nijenhuis, een slijterij en een boetiek in dameskleding. Daarnaast bloemist Rikhof, slagerij Koopmans en het Sieraadje. En trakteerde jij jezelf ook wel eens bij snoepwinkel Tum Tum of bij de Notenkraker?

Knabbel en Babbel

Ook Hans Anders heeft in dit winkelcentrum gezeten evenals reisbureau TAD Travel. En misschien heb je ook wel eens je sportoutfit gehaald bij Sportief of wat gedronken bij eetcafé Knabbel en Babbel. Ook Toko Heng Kee was er gevestigd.

En nu?

Momenteel is alleen nog de Big Bazar gevestigd in het winkelcentrum wat is aangekocht door de Provinciale Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) Wanneer het pand precies gesloopt wordt, is nog niet bekend.

Lees ook:

Toen in Hengelo: spelen en eten bij de Kettingbrug

Zondags naar de speeltuin, dat was toch wel een superleuk dagje uit vroeger (en nu misschien nog wel...

Toen in Hengelo: Hasseler in aanbouw (deel 2)

Toen in Hengelo: Hasseler Es in aanbouw

adv.