Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x feitjes over Hengelo waardoor je je gegarandeerd oud voelt

Door Miranda Nijland 20 oktober 2019

Is dat al zó lang geleden?! Dat gevoel heb jij vast ook wel eens, bijvoorbeeld als je hoort dat het al 20 jaar geleden is dat de Titanic in première ging. Of dat het alweer 8 jaar geleden is dat Oranje in de WK-finale stond. Ook in Hengelo hebben we die gebeurtenissen waardoor we ons even erg oud voelen. Herken je ze?

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Thiemsbrug

Foto: Funda in business

Thiemsbrug werd in de jaren tachtig gebouwd. Bristol zit er al vanaf het begin in. Maar kun jij je bijvoorbeeld nog herinneren dat modezaak Kien en Vogele op de eerste verdieping in het winkelcentrum zaten?

Bellevue aan Enschedesestraat

Beeld: Niek van der Zande

Naar de film, dat doe je nu waarschijnlijk geregeld aan bij Movie Unlimited aan de Beekstraat. Misschien weet je nog dat de bioscoop vroeger aan de Enschedesestraat zat? Dertien jaar geleden, in de nacht van vrijdag 26 mei op zaterdag 27 mei 2006, verwoestte een brand de voormalige bioscoop Bellevue evenals een aantal naastgelegen winkelpanden en woningen.

brand Blokkerpand

Toen in Hengelo: brand voormalige bioscoop en Blokkerpand

Je hebt er vast heel wat jeugdherinneringen en al menig film gekeken. Elf jaar geleden, in de nacht ...

V & D gesloten

Kussentjes, boeken, speelgoed en kleding. Eigenlijk kon je alles wel kopen bij de V & D. Oh jongens, wat vliegt de tijd. In april 2016 sloot de V&D namelijk de deuren in Hengelo. Het pand staat dus alweer drie en een half jaar leeg, gaat toch snel hè? Het is tussendoor overigens nog wel gebruikt als expositieruimte.

Nieuwe wijken

Dalmeden, Medaillon, het Broek: nieuwbouwwijken die iedere Hengeloër wel kent natuurlijk. Nu lijken het misschien nieuwe wijken, maar het is toch alweer wat jaren geleden dat ze begonnen met bouwen in deze wijken. De wijken zijn nog steeds in ontwikkeling. Slangenbeek is inmiddels qua inwoners de vierde wijk van Hengelo en het aantal inwoners en woningen neemt nog steeds toe. Uit de Wijkprognose van de gemeente Hengelo blijkt dat in 2025 Slangenbeek bijna 12.000 inwoners heeft.

De beren op de markt

BeestenBenders

Voor de een een doorn in het oog, voor de ander een leuk herkenbaar punt: de bronzen beren op het Marktplein. De beren staan al sinds 2012 op de markt. Zou je niet zeggen hè? Ook al een hele tijd geleden, vroeger mocht je gewoon je auto op de markt parkeren.

Foto: SERC

Sextheater Eva

Kennen we deze nog? We hebben het natuurlijk over Eva op de hoek van de Oldenzaalsestraat met de Sloetsweg. De club was zo’n 30 jaar in gebruik, maar sloot in 2011 de deuren. Op dit moment worden er appartementen gebouwd in het pand.

bijzondere panden

Op zoek naar een bijzonder pand? Wat dacht je van sextheater of voormalige kerk

Genoeg unieke plekken in Hengelo om te (gaan) wonen en werken. Oké, we hebben geen megahoge wolkenkr...

Politiebureau en brandweerkazerne

Foto: ANP

Ken je dat verhaal van het politiebureau aan de Marskant? Het zit nu ietsje verder op de hoek met de Willemstraat. Misschien weet je ook nog wel dat de brandweerkazerne in het centrum zat, aan de Marskant achter het politiebureau. Maar omdat de verkeersdrukte daar steeds verder toenam, gaf dat nog wel eens problemen tijdens het uitrukken. Daarom kwam in 1986 een extra uitgang/inrit aan de Helmersstraat, de achterzijde van de kazerne. In het jaar 2000 opende de nieuwe kazerne naast het ROC van Twente aan de Lansinkweg.

protest

Toen in Hengelo: protest tegen de SGP

Over een maandje is het al zover: de gemeenteraadsverkiezingen. Wij vonden een foto waarop K. Bervel...

Mysteries Opgelost: wat gebeurde er vroeger in de huidige brandweerkazerne?

In de rubriek Hengelose mysteries lossen we elke week een Hengelo’s raadsel op. Dingen die je altijd...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Toen in Hengelo

adv.