Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ken jij ze nog? 9 x deze winkels bestaan niet meer in Hengelo

Door Miranda Nijland 6 oktober 2019

We krijgen er gelukkig soms ook nog leuke zaken bij, maar er verdwijnen ook vaak leuke bedrijven uit ons stadshart. V&D bijvoorbeeld en recentelijk zagen we C&A nog verdwijnen. Indebuurt Hengelo herinnerde zich deze week de winkels van vroeger. Van deze zaken namen we ooit snikkend afscheid:

Page 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Jamin

Foto: Nostalgiekrant.nl

Stond jij er ook altijd voor de bakken met snoep? Of kocht je van die wafels met ijs ertussen? Moeilijk kiezen was het, want wat een keuze. Een leuk weetje: Jamin zat niet alleen in hartje stad in Hengelo, maar vroeger was er ook een winkel aan de Oelerweg.

ABTB

Verzorgde jij toen je klein was een huisdier? Misschien kocht je dan wel voer of verzorgingsproducten bij de ABTB aan de Drienerstraat. Het assortiment van deze groene vakwinkel was heel uitgebreid. Van bestrijdingsmiddelen tot kraanonderdelen en van (werk)kleding tot potgrond.

Free Record Shop

Foto: Nostalgie Hengelo

Ging jij er ook plaatjes en misschien wel later cd’s halen? De winkel met cd’s had een prominente plek in de Nieuwstraat. Hoewel we nu massaal muziek luisteren via Spotify, had het snuffelen tussen al die plaatjes ook wel wat.

Oostvogel

De firma Oostvogel rond 1900. Foto: Hengelo zoals het was

Een van de oudste modezaken in Nederland was de firma Oostvogel, deze zaak was al in 1795 in Hengelo gevestigd. Begonnen als petten- en hoedenmakerij, later als specialist in herenkleding en bontwerken. De kledingzaak sloot in 2007 definitief haar deuren aan de Enschedesestraat.

Kien

Daar kon je voor betaalbare prijzen kleding kopen. De winkel zat lange tijd in het pand waar nu de Action gevestigd is in winkelcentrum Thiemsbrug.

Banketbakker Wolff

Foto: Nostalgie Hengelo

Misschien heb jij ook wel diverse gebakjes gegeten van banketbakker Wolff. De zaak zat lange tijd aan de Nieuwstraat in Hengelo, kun je je het nog herinneren?

Duthler

Foto: Nostalgie Hengelo

In de zomer van 2015 sloot modezaak Duthler de deuren aan de Willemstraat. Daarvoor zat de zaak lange tijd aan de Enschedesestraat. Kwam jij er wel eens?

Hamburg

Foto: Nostalgie Hengelo

Ook daar kwam je misschien wel geregeld: Hamburg delicattessen en wijnen aan de Nieuwstraat. Ze hadden ook heerlijke broodjes.

Piet Zoomers

Wie was er geen liefhebber van de talloze topmerken bij Piet Zoomers aan de Brink. Het is alweer 2 jaar geleden dat de zaak de deuren sloot in Hengelo. Piet Zoomers verkocht de Hengelose vestiging aan modeketen Van Uffelen. Zij zitten inmiddels op de hoek van het Marktplein met de Brinkstraat.

Misschien herinner je je ook nog herenmodezaak Tielkes, herenmode Voorhuis aan de Wemenstraat, hoedjeswinkel Marie Zwienenberg en boekhandel en verkoop van Mariabeeldjes e.d. Fransen (met dank aan Jos Schwertasek) Ook zo zijn er natuurlijk nog veel meer zaken die we niet in dit lijstje hebben genoemd.

Lees ook:

Deze winkels bestaan al meer dan een eeuw in Hengelo

Het leuke aan wonen in een stad zo oud als Hengelo is dat sommige zaken al heel wat jaartjes bestaan...
Page 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.