Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Terug in de tijd: 5 x plekken in Hengelo waar je mocht roken

Door Carin Van der Meij 31 mei 2020

Roken in een restaurant of op kantoor: je kunt het je bijna niet meer voorstellen, maar vroeger was dit heel normaal. Op de ‘dag tegen roken en tabak’ nemen we je mee naar plekken in Hengelo waar rokers vroeger vrij spel hadden.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Bioscoop

Foto: ANP

Roken is niet meer van deze tijd. De plekken waar je tegenwoordig nog een sigaretje mag opsteken zijn schaars. Neem de bioscoop. Waar rokers jaren terug zittend in een rode bioscoopstoel een sigaretje mochten opsteken, moeten ze nu naar buiten.

Uitgaansgelegenheden

Vroeger had je als dj geen mistkanon nodig, Hengeloërs zorgden door al dat roken zelf wel voor een rokersmist. Een dansje wagen in Hengelo bij Dancing Groothuis, bij New York, Genux of Jet Set ging dan ook met de garantie dat je kleding aan het einde van de avond stonk naar sigaretten. Ook als niet-roker was het onmogelijk daaraan te ontkomen.

Horeca

Foto: Historisch Centrum Overijssel

Wie kan zich nog de asbakken op de restauranttafeltjes herinneren? Niet op het terras, maar binnen! Twaalf jaar geleden is het eerste rookverbod in de horeca ingegaan. Voor die tijd was het voor een Hengeloër heel normaal om tussen de carpaccio en kipsaté even een sigaretje op te steken. Bijna niet meer voor te stellen, hè?

Op kantoor

Foto: ANP Xtra/Roos Koole

Een sigaretje opsteken achter je bureau: het was vroeger de normaalste zaak van de wereld. Zestien jaar geleden kwam er een einde aan dit rokersfeestje en werd paffen op de werkvloer verboden.

Station Hengelo

Foto: ANP

Dit jaar wordt roken op Station Hengelo helemaal verboden. Dat terwijl rokers vroeger overal vrij spel hadden: in de stationshal, op het perron en zelfs in de trein. In de leuningen of in het tafelraampje zaten de asbakken verstopt. In 2004 zijn deze dichtgelast, omdat vanaf dat jaar roken in de trein werd verboden.

Lees ook:

Je mag straks niet meer roken op Station Hengelo

Peuk opsteken voordat je in de trein stapt? Mag straks niet meer, want de bijna vierhonderd treinsta...
ZGT Hengelo

Sigaret roken in of rond ZGT is vanaf 1 oktober verboden

Nu nog mag je op een paar plekken in en rondom ZGT een sigaretje opsteken. Maar niet lang meer: vana...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Toen in Hengelo

adv.