Tips! Dit kun je doen tijdens een winters weekend weg in Hengelo

winters weekend weg in hengelo
Foto: indebuurt Hengelo

Op vakantie gaan in eigen land is populair! Wat dacht je van een (winters) weekend weg in Hengelo? Of je nou een romantisch tripje met je date wil of met de kinderen op stap gaat; in Hengelo is genoeg te beleven.

In de stad is zowel binnen als buiten veel te doen. En ja, ook in de winter kun je je hier goed vermaken!

Hotels in Hengelo

Een weekend weg in Hengelo start met de juiste accommodatie. Je kunt midden in het bruisende centrum je koffer uitpakken, maar ook in een van de hotels buiten de stad slapen. Bij deze hotels kun je overnachten in Hengelo:

Als je liever in een bed and breakfast in Hengelo overnacht, zit je goed bij B&B Centrum Hengelo aan de Drienersteeg 22. Villa Beldershoek B&B aan de Pruisische Veldweg 254 of Guesthouse Villa De Eikhof aan de Deldenerstraat 40.

Kerstmarkt in Hengelo

De accommodatie is geboekt en dus start het leuke werk: uitjes plannen. Hét winterse uitje tijdens een weekend weg in Hengelo is natuurlijk de kerstmarkt. De kerstmarkt in Hengelo bij de Hengelose Es start op 10 december en duurt tot 11 december. De kerstmarkt in het centrum van Hengelo is op 17 en 18 december, tijdens het Shopping Weekend. Wie weet vind jij wel een kerstbal met een je favoriete gebouw van Hengelo erop.

Schaatsbaan in Hengelo

Een weekend weg in de winter is niet compleet zonder een rondje schaatsen. Leuk om te doen met je date, maar ook een perfecte activiteit als de kinderen mee zijn. In Hengelo is er een schaatsbaan van 2 december tot 8 januari op het Burgermeester Jansenplein.

Je kunt hier van maandag tot en met vrijdag schaatsen van 10.00 tot 22.00 uur en daar betaal je 3,50 euro (exclusief schaatshuur) voor. Op zaterdag en zondag is de schaatsbaan open van 12.00 tot 22.00 uur. Heb je genoeg rondjes gemaakt? Warm dan op met een hot chocolate bij een van de vele gezellige cafés. Mét slagroom natuurlijk.

Winterse wandeling in Hengelo

De natuur rondom Hengelo is leuk om in de wintermaanden te verkennen. Misschien spot je wel sneeuwklokjes. In dit artikel vind je leuke routes in en rondom Hengelo. Als het gesneeuwd heeft, raden we je aan om de bult bij de speeltuin aan de Boerhaavelaan te bezoeken, want daar kun je lekker sleeën! Ook in de stad zelf wandel je fijn, want veel straten zijn prachtig versierd.

Musea in Hengelo

De bovenstaande opties zijn leuk, maar als het regent is een binnen activiteit toch fijner. In Hengelo vind je verschillende musea die een bezoekje waard zijn. Ben jij al wel eens naar het Museum Hengelo geweest? Leer alles over techniek in het Oyfo Techniekmuseum. En wat dacht je van het Twents Schaatsmuseum? Extra leuk in deze tijd van het jaar.

Tegen elkaar aan kruipen in de bioscoop

Een avondje naar de bioscoop kan alle kanten op gaan: de kinderen kijken hun ogen uit bij een speelfilm en jij en je date kruipen tegen elkaar aan bij een horrorfilm. Het maakt niet uit hoe koud het buiten is, binnen bij Movie Unlimited of het Filmhuis Hengelo zit je warm en droog!

Uit eten in winterse sferen

Na al die leuke uitjes wil je vast een hapje eten. Daar weten de Hengelose chefs wel raad mee. Zo zijn er veel restaurants en eetcafés in Hengelo waar je gezellig kunt zitten. Ben je op zoek naar vegetarische restaurants? Dan zit je op deze plekken goed. Ook sushiliefhebbers komen aan hun trekken, kijk maar eens naar deze sushirestaurants in Hengelo. Mensen die gek zijn op pizza kunnen terecht bij deze Italiaanse restaurants in Hengelo. Daarnaast kan een wildgerecht niet ontbreken tijdens de wintermaanden! Die eet je onder andere bij Eetcafé De Blauwe Engel, de Verééniging of Stravinsky.

Weekend weg met oud en nieuw

Wil jij oud en nieuw een keer in Hengelo vieren? Goed plan! Je start je kleine vakantie dan met een oliebol bij een van de kramen in de stad. Vervolgens geniet je van een prachtig versierd Hengelo. Als je van plan bent om uit te gaan, kun je terecht bij genoeg gezellige feestjes.

Dit artikel wordt later geüpdatet.

Veel plezier!

Lees ook:

Meer in deze categorie

Genieten van Hengelo

Ga naar “Van Hengelose Revue tot onbeperkt bokbier drinken: 6 x weekendtips in Hengelo”

Van Hengelose Revue tot onbeperkt bokbier drinken: 6 x weekendtips in Hengelo

Ga naar “Vette hap in Hengelo: dit is het verschil tussen een snackbar en cafetaria”

Vette hap in Hengelo: dit is het verschil tussen een snackbar en cafetaria

Ga naar “Toen in Hengelo: bekijk deze oude beelden van de binnenstad uit 1954”

Toen in Hengelo: bekijk deze oude beelden van de binnenstad uit 1954

De Gruyter Hengelo

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99”

Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Cyclonische mop € 14,99”

Cyclonische mop € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “CHOCOMEL 1+1 gratis”

CHOCOMEL 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Ugg pantoffels € 74,99”

Ugg pantoffels € 74,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99”

Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Zorgassistent in Hengelo gezocht!”

Zorgassistent in Hengelo gezocht!

 • Tempo-Team
 • Parttime