Zakje voor strooigoed mee, pietenpakje aan; de sintintocht in De Noork komt eraan

Door Miranda Nijland 13 november 2017

Een leuke intocht met vrolijke pieten die veel aandacht hebben voor de kinderen aan de kant. De Sinterklaasintocht in de Noork, Klein Driene en Sterrenbuurt met heel veel pieten is dit jaar op zondag 26 november. De stichting bestaat al 80 jaar, de intocht sinds 1946.

Toespraakje Sinterklaas

Het hoogtepunt van de intocht is een feest op het plein van de Onze Lieve Vrouwekerk. Hier spreekt Sinterklaas de kinderen toe, is er muziek en wordt er volop gestrooid. Ook reikt de stichting elk jaar geldbedragen uit aan verschillende, vooral lokale, goede doelen waarbij kinderen centraal staan.

Begonnen in de economische crisis

De intocht wordt georganiseerd door Stichting Sint-Nicolaasaktie De Noork. Achter de stichting staat een actieve groep met ruim 75 vrijwilligers. 80 jaar geleden, tijdens de economische crisis in 1937, begon de stichting met het bezoeken van gezinnen in de O.L. Vrouweparochie. Sinds 1946 is er de eigen intocht in De Noork in Hengelo.

Giften aan goede doelen

Maar de stichting verzorgt ook de intocht in de Slangenbeek (op 19 november vanaf 14.00 uur) en het sinterklaasfeest in het winkelcentrum in de Hasseler Es (op 18 november vanaf 14.30 uur) Daarnaast worden onder meer gezinnen, scholen, zorgcentra, verenigingen en bedrijven bezocht. Met het geld dat hiermee wordt opgehaald, worden elk jaar mooie giften aan goede doelen gegeven. Elk jaar worden andere goede doelen gekozen die zich inzetten voor kinderen en bij voorkeur uit Twente. Dat vinden wij echt cool! Want eigenlijk kun je zeggen dat andere kinderen met deze sintbezoekjes weer worden geholpen.

sinterklaasintocht
Foto: Facebook Sint Nicolaasaktie De Noork

En heel praktisch…de route!

De intocht begint om 14.30 uur nabij de kruising Deurningerstraat / Landmansweg. Vervolgens gaat de Sint met zijn zwarte pieten door de volgende straten: Deurningerstraat, Castorweg, Joseph Haydnlaan, Oude Postweg, Oldenzaalsestraat, Deurningerstraat, Dr. Schaepmanstraat, Sloetsweg, Sint Janstraat. De intocht eindigt op het Kerkplein Onze Lieve Vrouwekerk.
Wil je dat Sinterklaas en zijn pieten bij jou thuis op bezoek komen? Vanaf nu kan er weer geboekt worden via sintdenoork.nl! De eerste boekingen stromen al binnen, dus wacht niet te lang! Kijk dan hier