Leuk! We krijgen deze winter weer een schaatsbaan in centrum Hengelo

Door Majorie Nijbroek 29 november 2018

Afgelopen jaren hadden we in december WinterWorld Twente. Deze organisatie heeft zich echter teruggetrokken. Maar denk nu niet dat we deze winter de schaatsbaan plus de gezelligheid erom heen moeten missen. Want dat is gelukkig niet zo!

De gemeente Hengelo, de Stichting Centrummanagement Hengelo en de Stichting Winters Hengelo zijn in het gat gesprongen dat de organisatie van WinterWorld Twente heeft achtergelaten. En daarom kunnen we in de gezellige decembermaand weer net als voorgaande jaren zwieren en zwaaien in hartje Hengelo.

De ijsbaan is er van 7 december tot en met 6 januari.

Op het Marktplein

Er gaat wel wat veranderen. De locatie bijvoorbeeld. De ijsbaan was vorig jaar op het Burgemeester Jansenplein, maar verhuist naar het marktplein. De schaatsbaan wordt opgebouwd aan de kant van de Telgenflat en de Brinktoren. Het wordt wel weer een overdekte baan, met een horecagedeelte eveneens ‘onder dak’. De baan wordt sfeervol aangekleed met kerstbomen en lichtjes.

Stravinsky gaat de ijsbaan exploiteren, horen we. “We gaan er warme chocomelk schenken, glühwein en Jägerthee, dat is echt Tirols”, zegt Sjoerd van Stravinsky. Voor de lekkere trek kun je er ook een tosti of hapjes bestellen. “En kinderen kunnen er hun kinderfeestje houden.”

Schaatsen en meer

Je kunt elke dag de schaatsen onderbinden, maar er is meer te doen. Zo worden er curlingavonden gehouden, pubquizzen en kun je meedoen aan clinics. En ook leuk: schoolklassen kunnen voor een leuke prijs een ochtendje komen schaatsen.

De schaatsbaan is dagelijks geopend van 8.30 tot 23.00 uur. Alleen op eerste kerstdag en op nieuwjaarsdag is de baan gesloten.

adv.