Quiz: welke van deze populaire straatnamen kun je in Hengelo vinden?

Ken jij Hengelo op je duimpje? Let’s find out! In deze quiz komen de tien populairste Nederlandse straatnamen voorbij. Aan jou de taak om te raden of deze straten voorkomen in onze stad.

10. Sportlaan

Op de laatste plek van deze top tien staat de Sportlaan. Een veelvoorkomende straatnaam, maar vind je die ook in Hengelo? Ga naar de volgende pagina voor het antwoord.

Nee, maar….

…we hebben wel een Sportlaan Driene in Hengelo. Deze zijstraat van de P.C. Hooftlaan is vlakbij winkelcentrum Groot Driene te vinden, aan de andere kant van het Schrijverspad.

9. Wilhelminastraat

Vernoemd naar één van de leden van het Koninklijk Huis: de Wilhelminastraat. Wat denk jij? Heeft Hengelo een Wilhelminastraat? Swipe of klik voor het antwoord.

Nee.

Een Wilhelminastraat hebben we niet in Hengelo. Er is er wel een te vinden in Delden. En in onze naamgenoot Hengelo in Gelderland is er ook één.

8. Nieuwstraat

Op nummer acht in de top tien van meest voorkomende straatnamen in Nederland staat de Nieuwstraat. Onder andere in Goes en Hengevelde kun je door een Nieuwstraat heenrijden. Nu is de vraag: ook in Hengelo? Ga naar de volgende pagina voor het antwoord.

Natuurlijk!

Eitje deze, voor echte Hengeloërs. We hebben een Nieuwstraat in hartje Hengelo. Aan deze winkelstraat vind je de Van Haren, Hunkemöller, Lucardi, Flink, MS Mode, enzovoorts.

7. Parallelweg

Heeft Hengelo wel of geen Parallelweg? Swipe of klik voor het antwoord.

Yes!

Een Parallelweg is zeker te vinden in Hengelo, namelijk de Parallelweg Ls en Parellelweg Ss vlakbij het station. Vraag je je trouwens af waar de letters Ls en Ss voor staan? Dat lees je hier.

6. Julianastraat

Julianalaan, Julianaweg, Julianastraat en Julianaplein… Ze bestaan allemaal. De Julianastraat is de enige die voorkomt in de top tien. Weet jij of er een Julianastraat in Hengelo is? Swipe of klik voor het antwoord.

Nee, helaas

Een Julianastraat hebben we niet in Hengelo. Een JulianaLAAN overigens wel. Die loopt langs de tennisvereniging en gaat over in de Lansinkesweg.

5. Molenweg

Nog vijf straten te gaan. De volgende is: de Molenweg. Kun je er eentje in onze stad vinden? Check de volgende pagina voor het antwoord.

Niet helemaal, maar…

…er zijn wel meerdere straten met ‘molen’ in de naam. Denk is de Achterhoekse Molenweg in de wijk Hengelose Es. Ook vinden we in en vlakbij het centrum de Oude Molenweg, de Molenstraat en de Molensteeg.

4. Dorpsstraat

De Dorpsstraat is een populaire straatnaam. In de Nederlandse versie van het bordspel Monopoly komt er zelfs een Dorpsstraat voor. Je weet wel, het eerste vakje na start. Nu is de vraag: heeft Hengelo ook een Dorpsstraat? Swipe of klik voor het antwoord.

Nope.

Op zoek naar de Dorpsstraat in Hengelo? Kun je lang zoeken. Die is er namelijk niet. De dichtstbijzijnde Dorpsstraat is te vinden in Enschede. De enige straatnaam met ‘dorps’ erin in Hengelo is de Dorpsmatenstraat.

3. Molenstraat

Op nummer drie in de top tien populairste straatnamen staat de Molenstraat. Wat denk jij? Wel of geen Molenstraat in Hengelo? Het antwoord lees je op de volgende pagina.

Jawel, maar dit wisten we stiekem al…

Geen Molenweg, maar wel een Molenstraat in Hengelo. De meeste Hengeloërs kennen deze straat wel. Hij is te vinden in het centrum, recht tegenover Schouwburg Hengelo.

2. Schoolstraat

In onder andere Landgraaf, Vleuten en Aalsmeer kun je een Schoolstraat vinden. Ook in Hengelo? Ga naar de volgende pagina voor het antwoord.

Nee!

Scholen genoeg in Hengelo, en geen Schoolstraat. Deze vind je wel in Almelo en Enschede. In laatstgenoemde is overigens ook een Nieuwe Schoolweg. In Beckum is wel een Schoolstraat, de Beckumerschoolstraat. Vroeger had Hengelo zelf er ook één, die heet nu B.P. Hofstedestraat, typte lezeres Mayke ons.

1. Kerkstraat

Daar is ‘ie dan. De populairste straatnaam in Nederland: de Kerkstraat. Weet jij of er ook eentje in onze stad te vinden is? Swipe of klik voor het antwoord.

Tuurlijk

De Kerkstraat ontbreekt niet in Hengelo. Vlakbij het centrum is-ie te vinden. Het is een heel charmante straat, kijk maar:

Lees ook:

Meer in deze categorie

Genieten van Hengelo

Ga naar “5 x het terras op buiten de Hengelose binnenstad”

5 x het terras op buiten de Hengelose binnenstad

Broedplaats Oogst op Hart van Zuid. Foto: Stichting Creatieve Broedplaats Twente
Ga naar “Lekker! 5 x hier in Hengelo scoor jij een ijsje”

Lekker! 5 x hier in Hengelo scoor jij een ijsje

ijssalon triple b
Ga naar “Feestje! Skatefestival Heng Loose brengt South Beach naar het Industrieplein”

Feestje! Skatefestival Heng Loose brengt South Beach naar het Industrieplein

Heng Loose festival in Hengelo.

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “WALKX Instappers € 12,99”

WALKX Instappers € 12,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Puma boxers** M t/m XL van € 16,99 voor € 12,99”

Puma boxers** M t/m XL van € 16,99 voor € 12,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Havaianas € 14,99”

Havaianas € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Hollandse aardbeien van € 13,29 voor € 2,49”

Hollandse aardbeien van € 13,29 voor € 2,49

 • ALDI
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Appelsientje of Dubbeldrank van € 4,56 voor € 2,28”

Appelsientje of Dubbeldrank van € 4,56 voor € 2,28

 • PLUS
 • Geldig t/m 10 juni 2023

Vacatures

Ga naar “Assistent Afdelingsmanager Non-Food”

Assistent Afdelingsmanager Non-Food

 • HANOS
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Kunstmarkt Tuindorp ’t Lansink”

Kunstmarkt Tuindorp ’t Lansink

 • 18 juni 2023
kunstmarkt tuindorp
Ga naar “Buitenspeeldag 2023”

Buitenspeeldag 2023

 • 14 juni 2023
Ga naar “Dag van de bouw”

Dag van de bouw

 • 17 juni 2023
dag bouw hengelodag bouw hengelo