Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie: hoe komt het dat de GoSharing scooter altijd opgeladen is?

Door Majorie Nijbroek 24 oktober 2020

Door heel Hengelo zie je ze rijden: de groene deelscooters van GoSharing. Vanaf 0,23 euro per minuut verplaatst je jezelf van de ene naar de andere plek binnen de stad. De scooter is elektrisch en je staat nooit met een lege accu aan de zijkant van de weg. Maar hoe kan dat?

GoSharing werkt met Power Rangers. En nee, we bedoelen niet deze figuren:

Power Rangers bij GoSharing zijn medewerkers die rondrijden in elektrische busjes die vol zitten met opgeladen accu’s. Misschien heb je zo’n voertuig wel eens gezien. Het zijn witte gesloten wagentjes met aan de zijkant ‘TRIPL’ geschreven.

Accu’s vervangen

De scooter geeft zelf aan wanneer de accu leeg is. Als dat gebeurt krijgt een Power Ranger een melding en rijdt hij naar zo’n scooter om de lege accu te verwisselen voor een volle. Op het moment dat een accu bijna leeg is kan de scooter niet gebruikt worden. Het kan dus zo zijn dat je een scooter ziet staan op straat, maar niet ziet verschijnen op je app.

Scooters verspreiden

Naast het verwisselen van de accu’s voeren Power Rangers ook klein onderhoud uit aan de scooters. Ook verzetten ze de scooters als er teveel in dezelfde buurt staat. Zo staan de scooters dus verspreid door de hele stad.

De lege accu’s worden meegenomen naar een centrale locatie. Daar worden de accu’s weer opgeladen met groene energie. In de toekomst wil het bedrijf de accu’s zelfs volledig opladen met zonne-energie. Als een accu weer vol is wordt deze door een Power Ranger meegenomen om weer een lege accu te vervangen. Handig toch!

Lees ook:

deelscooters

Deze knalgroene deelscooters rijden vanaf nu door Hengelo

Sinds deze week hebben we een nieuw vervoersmiddel tot onze beschikking in Hengelo: de elektrische d...
fietsdiefstal

Deze maatregelen neemt gemeente Hengelo tegen fietsdiefstal

Is jouw fiets wel eens gestolen in Hengelo? Zou zo maar kunnen, want het aantal fietsdiefstallen bli...

Meer over

Mysteries

adv.