Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In deze wijken in Hengelo slaan inbrekers het vaakst toe

Door Majorie Nijbroek 29 juni 2020

Slecht nieuws: het aantal woninginbraken in Hengelo is toegenomen! Tussen januari en mei dit jaar werd er 86 keer ingebroken of pogingen daartoe gedaan. Ten opzichte van de 57 keer in dezelfde periode vorig jaar is dat een toename van 51 procent. Dat blijkt uit cijfers van Alarmeringen.nl.

De toename is best opvallend: sinds het uitbreken van de coronacrisis werken veel mensen vanuit huis. Dat geeft inbrekers minder kansen om hun slag te slaan. Het betekent jammer genoeg niet dat deze criminelen compleet stilzitten. Nog altijd gaan ze op pad om spullen uit woningen te jatten, zo ook in Hengelo. De cijfers die je hieronder tegenkomt, omvatten zowel inbraken als inbraakpogingen.

Meeste inbraken

Woon je in de wijk Groot Driene of Zwavertshoek? Dan hebben we helaas slecht nieuws, want het postcodegebied 7552 is erg ‘geliefd’ bij inbrekers. In de eerste vijf maanden van het jaar sloegen zij daar maar liefst negentien keer toe: elf keer meer dan een jaar eerder. Ook het postcodegebied 7557 (Klein Driene, De Noork, Noord) is in trek. Daar zijn zestien woninginbraken gemeld. Het aantal inbraken steeg in dat gebied ook sterk: vorig jaar bleef het bij negen keer ongewenst bezoek.

Minste inbraken

Waar je het minst te vrezen hebt? Dat is in postcodegebied 7551. Daar valt onder meer de binnenstad onder. Volgens Alarmeringen.nl werd daar vier keer ingebroken (vorig jaar twee keer). Ook in postcodegebied 7553 (Tuindorp, deel Berflo Es) zit je relatief veilig met zes inbraken (vorig jaar zeven).

Alle cijfers op een rij

Wil je weten hoe het zit in jouw postcodegebied? We zetten alle cijfers van dit jaar even onder elkaar. Het getal tussen haakjes is het aantal inbraken in 2019

  • 7551 – 4 inbraken (2)
  • 7552 – 19 inbraken (8)
  • 7553 – 6 inbraken (7)
  • 7554 – geen gegevens
  • 7555 – 13 inbraken (8)
  • 7556 – 8 inbraken (4)
  • 7557 – 16 inbraken (9)
  • 7558 – 9 inbraken (10)
  • 7559 – 10 inbraken (9)

In Overijssel

In de hele provincie is het aantal inbraken toegenomen. 728 keer gingen woninginbrekers op pad in de eerste vijf maanden van het jaar, tegenover 667  in die periode in 2019. Overijssel is meteen ook de enige provincie waar inbrekers vaker hebben toegeslagen, in de overige provincies zien we een afname.

Landelijke cijfers

Landelijk laten de cijfers dus wel een dalende trend zien. In januari tot en met mei 2019 werden 15.443 inbraken gepleegd. Dit jaar daalde dat naar 11.939. Vooral in april en mei dit jaar gingen inbrekers minder op pad.

Bron: Alarmeringen.nl

Zijn er nog zaken waarvan jij je afvraagt: hoe zit dat?! Stuur ons je mysterie toe via [email protected], dan proberen wij een antwoord voor je te vinden.

Lees ook:

In kaart: zoveel Hengeloërs voelen zich onveilig in eigen stad

Heb jij je weleens onveilig gevoeld tijdens een stapavondje in het centrum, in de late avond op het ...
sneeuw

Mysterie: wat is dat witte spul dat je in dit parkje in Hengelo kunt spotten?

In de rubriek Hengelose mysteries lossen we elke week een raadsel op. Zoals wat er met het GOLS-spoo...
Hengelose bedrijven

‘Als ik vertel dat ik uit Hengelo kom…’: zo maken jullie de zin af

Woensdag plaatsten we een oproepje op onze Facebookpagina. 'Als ik vertel dat ik uit Hengelo komt, z...

Meer over

Mysteries

adv.