Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is het verhaal achter het bord bij de tunnel aan de Enschedesestraat

Door Miranda Nijland 8 augustus 2020

Hengelo zou niet misstaan als decor in een spannende thriller vol onopgeloste raadsels. De stad zit namelijk vol met geheimen. In deze rubriek ontrafelen wij Hengelose mysteries. Dingen waarvan je nog niet eens wist dat je ze altijd al had willen weten. Deze week kregen we een vraag binnen van lezer Rowena: “Aan de Enschedestraat vlak voor de Karwei staat voor het kleine viaduct een bordje met de tekst: ‘Alles wordt, niets is.’ Weten jullie waarom dit bordje er staat en en wie het heeft geschreven?”

Wij gingen op onderzoek uit en deden allereerst navraag bij de gemeente Hengelo. Wat blijkt? Het bord met de tekst van Plato is op eigen initiatief gemaakt en staat ook in de tuin van de initiatiefnemers Antek Olszanowski en Jeanette Lodeweges.

Jeanette vertelt ons dat zij en Antek erg enthousiast waren over een eerder kunstproject van de Heartgallery met teksten in de tuin. “Toen we deze lichtbak wisten te bemachtigen, dachten we gelijk daar gaan we een mooie tekst inzetten.”

Tekst gaat verder onder de foto

Ze krijgen er veel reacties op. “Sommige mensen bellen aan. Er is zelfs een liedje op de tekst ‘Alles wordt, niets is’ gemaakt door een band en zij hebben dit gespeeld bij het bord in onze tuin.”

Meer mysteries?

mysteries straten

Mysteries opgelost: ‘Waarom liggen straten met de namen van dichters zo ver uit elkaar?’

Hengelo zou niet misstaan als decor in een spannende thriller vol onopgeloste raadsels. De stad zit ...

Mysteries Opgelost: waar komen de klokken in het TMZ vandaan?

Mysteries Opgelost: wat is het verhaal achter het monument bij Thales?

Mysterie opgelost: zo komt Hengelo aan netnummer 074

Mysterie: minder aangiftes van geboorte in Hengelo, hoe zit dat?

adv.