Opzij met de bank: mini-concerten in 61 Hengelose huiskamers

Door Majorie Nijbroek 4 december 2018

Naar een optreden van een singer-songwriter of zelfs een concert van een hele band in de huiskamer van iemand die je helemaal niet kent. Dat is best bijzonder toch? Normaal gesproken wel, maar niet tijdens Muziek bij de Buren. Zondag kun je in 61 Hengelose huiskamers naar een optreden toe. Opzij met die bank en dansen maar!

Muziek bij de Buren is hét huiskamerfestival van Nederland.  Het festival is in 2013 begonnen als een Arnhems initiatief en nu al zijn er 15 steden die zich van hun meest muzikale en gastvrije kant laten zien. Ook heel wat Hengeloërs openen zondag gastvrij hun deuren. Samen met je buren, vrienden of stadgenoten die je misschien nog niet kent, luisteren naar optredens van muzikanten uit eigen stad, hoe leuk is dat! De artiesten geven in elke huiskamer drie mini-concerten van 30 minuten.

Door de hele stad

Waar je de deelnemers in Hengelo vindt? Nou, verspreid door de hele stad;  van de Berflo es tot Slangenbeek stellen Hengeloërs hun huiskamer open. De Hengelose artiesten geven in totaal 183 optredens; als solist of in groepsverband, pop, jazz, elektronisch, rock, klassiek, singer-songwriter. Noem een muziekgenre en grote kans dat je een optreden van jouw favoriete muzieksoort vindt. 

Bepaal zelf je route

Het festival wordt om 12.00 uur geopend in Chez Ratatouille (Drienerstraat 26) en daarna kun je tussen 13.00 en 17.30 uur op pad naar huiskameroptredens. Deze zijn op loop- of fietsafstand, waardoor je zelf je favoriete route samenstelt.

Mocht je twijfelen of je wel aan het juiste adres bent: je herkent de deelnemende huiskamers aan de rood-witte raamborden. Zie je een raamposter met de tekst ‘Helaas we zijn begonnen’, dan moet je wachten tot het volgende mini-concert begint. De toegang is overal gratis.

Slotfeest

Muziek bij de Buren wordt in iedere stad afgesloten met een eindfeest. In Hengelo is er vanaf 18.00 uur een feestelijke afsluitende avond in het Muziekcafé van Metropool. Iedereen mag daar naartoe. Er zijn optredens van de funkband Supermoon, bluesband BackTrack en DJ Mark van Wijk.

Nog even in het kort het programma op 9 december:

12.00 uur: officiële aftrap in Chez Ratatouille met de Smugglers Bluesband.
13.00-17.30 uur: op pad naar buren en concerten door de hele stad
18.00 uur: eindfeest in Muziekcafé van Metropool met Supermoon, BackTrack en DJ Mark.

Zie ook hengelo.muziekbijdeburen.nl of https://www.facebook.com/muziekbijdeburenhengelo

adv.