Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker eropuit: 3 x de mooiste dorpen rondom Hengelo

Door Miranda Nijland 2 augustus 2020

Weet je wat wij zo speciaal vinden aan Hengelo? We zijn een Twentse stad, maar toch worden we omgeven door groen. Fiets, loop, rij Hengelo uit en je komt terecht in de bossen bij Kasteel Twickel of in de natuur rond het Lonnekermeer. Tijd om onze mooie streek te ontdekken! De volgende mooie dorpen (en een stad) liggen allemaal in de buurt van Hengelo en zijn leuk om een keer te bezoeken. We vertellen je ook meteen wat je er kunt doen en zien:

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Delden

Delden hoort bij de gemeente Hof van Twente. In 1818 werd de gemeente Delden gesplitst in de gemeenten Stad Delden en Ambt Delden. Kasteel Twickel is natuurlijk een trekpleister evenals het Zoutmuseum. Hier kom je alles te weten over de geschiedenis van de Twentse zoutindustrie. Maar ook mooi om te bekijken zijn de Noordmolen, Houtzaagmolen en de Blasiuskerk.

Foto: De Twentsche Courant Tubantia

Borne

In 2011 nog gekozen tot leukste dorp van Overijssel. Borne valt samen met Hertme en Zenderen onder de gemeente Borne. Het deel oud-Borne is beschermd dorpsgezicht. Wat verder de moeite waard is om te bekijken? Onder meer het Bussemakerhuis, de Oude Kerk, de Sint-Stephanuskerk, de Synagoge, de Mariakapel aan de Koppelsbrink en het openluchttheater in Hertme.

Oldenzaal (Oldenzaal is een stad)

Foto: De Twentsche Courant Tubantia

Oldenzaal is oorspronkelijk een Hanzestad, Leuk weetje: in Oldenzaal zijn ooit Romeinse munten uit de eerste eeuw na Christus gevonden, onder meer bij de Tankenberg. Dwars door Oldenzaal loopt de Europese langeafstandswandelpad E11, misschien voor jou ook wel bekend als Marskramerpad of Handelsweg. Mooie bezienswaardigheden zijn natuurlijk de Plechelmusbasiliek en het oude Stadshuis.

Lees ook:

Tuindorp

Lekker naar buiten: 5 x mooie wandelroutes in en rond Hengelo

Nu warmere tijden aanbreken is het heerlijk om lekker uit te waaien tijdens een wandeling. Natuurlij...
Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

adv.