Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Koningsdag 2019 in Hengelo: dit is het (bijgewerkte) programma

Door Miranda Nijland 27 april 2019

Heb je je oranje kloffie al klaarliggen? Ga dan vandaag even lekker de stad in, want er is van alles te doen tijdens Koningsdag Hengelo 2019. Struin lekker langs de kleedjesmarkt of plof neer op een terras om te genieten van diverse toffe optredens. O ja, en de oranje tompouces schuif je natuurlijk ook niet aan de kant. Hierbij nog even het programma voor Hengelo op een rijtje: 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Kleedjesmarkt

Op zoek naar ‘de leukste rommeltjes’? De kleedjesmarkt wordt gehouden in de Wemenstraat, Molenstraat en het Molenplein. Veel winkels zijn vandaag open en hebben een kraampje staan. Nieuw onderdeel dit jaar is het kinderevenement ‘Hengelo Bakt‘ in de Wemenstraat. Van bakkerij Gustaf tot aan Stravinsky vind je kraampjes en kleedjes. Kinderen verkopen hier hun zelfgebakken koekjes en taartjes.

Hengelo Sportstad

Kramen en sportdemonstraties van Hengelo Sportstad vind je aan de Enschedesestraat en in het Prins Bernhardplantsoen, waar ook muziek aanwezig is. Met veel demonstraties en sportieve activiteiten van Hengelose sportclubs en verenigingen. In het Prins Bernhardplantsoen kun je demonstraties van allerlei veldsporten bijwonen, maar ook een drankje drinken op het terras of luisteren naar muziek vanuit de koepel. Ook in de zijstraten is van alles te beleven, waaronder straatbandjes en een kleedjesmarkt op het Schouwburgplein.

Muziek en eetkraampjes

Heb je zin om lekker te dansen en swingen? Er staat een groot muziekpodium aan de Beursstraat. En heb je na een tijdje struinen langs de kraampjes trek gekregen? Aan de Beursstraat vind je ook een uitgebreide foodmarket. Er is een clown en een kindercircus laat haar kunsten zien.

Liefhebbers van autoracen kunnen zich voor een dagje Max Verstappen wanen in één van de drie race-simulatoren van de Formule-1 truck. Deze staan opgesteld in een dertien meter lange podiumtruck. Deelname is gratis maar een voorwaarde is wel dat je groter bent dan 1.35 meter.

Oranjekermis

Let’s gooooo! Are you readyyyyy? Volgende ronde! Je kunt attracties van de Oranjekermis op het terrein achter de Hema aan de Wetstraat uitproberen tot met zaterdag 5 mei. Wat je kan verwachten? De Swing Bob, de snoep- en suikerspinkramen, de autoscooters en onder meer de grijpkranen.

De openingstijden van de kermis zijn: zaterdag 27 april 12.00 – 00.00 uur, zondag 28 april 13.00 – 23.00 uur, maandag 29 april, dinsdag 30 april, woensdag 1 mei van 13.30 tot 22.30 uur, donderdag 2 mei van 13.30 – 22.30 uur, vrijdag 3 mei 13.30 – 24.00 uur, zaterdag 4 mei 11.00 – 18.00 uur, zondag 5 mei 13.00 – 22.00 uur. Vrijdag 3 mei is clown Desalles gekleed in een LOL-broek en Grap-jas op de kermis met zijn fiets en koffer.

In de Koningskrant die waarschijnlijk al bij je huis-aan-huis is bezorgd, vind je weer kortingsbonnen die recht geven op korting bij diverse attracties. Heb je persoonlijke vrijkaartjes op school gekregen? Deze zijn op Koningsdag geldig tot 13.00 uur. Op andere dagen kun je ze de hele dag gebruiken. Mooi meegenomen toch?

Meer Koningsdag?

openingstijden supermarkten

Dit zijn de openingstijden van de supermarkten in Hengelo op Koningsdag 2019

Last minute een lading oranjetompoucen inslaan? Dat kan, want de (meeste) supermarkten in Hengelo zi...
weer Koningsdag Hengelo

Koningsdag 2019: dit wordt het weer in Hengelo

Koningsdag staat voor de deur! Nog heel even en dan kunnen we weer oranje tompouces eten en proosten...
Koningsdag Beckum 2019

Koningsdag 2019 in Beckum: dit is er te doen

Koningsdag 2019 komt eraan! In Hengelo is er van alles te doen. Maar ook in Beckum is genoeg leuks t...
weer Koningsdag Hengelo

Koningsdag 2019: dit wordt het weer in Hengelo

Koningsdag staat voor de deur! Nog heel even en dan kunnen we weer oranje tompouces eten en proosten...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.