Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hieperdepiep! Zoveel Hengeloërs zijn gelijk met jou jarig

Door Majorie Nijbroek 11 oktober 2020

Blaas jij de kaarsjes uit met een kop warme chocomelk naast je stuk taart of is het tijdens jouw verjaardag altijd bloedheet? Eén ding is zeker: je bent niet de enige in Hengelo die op jouw geboortedag feestviert. Het CBS onderzocht het aantal jarigen per dag per gemeente.

De dag waarop de meeste Hengeloërs jarig zijn is op 14 september. Op die dag vieren maar liefst 246 inwoners hun geboortedag. Daarna volgt 26 februari: dan worden 238 inwoners een jaartje ouder. Andere data waarop veel Hengeloërs felicitaties krijgen zijn 28 maart, 16 juni en 21 september ( op deze drie data zijn 229 Hengeloërs jarig) en 6 maart en 2 juli (op beide data 228 jarigen).

Maanden met veel jarigen

Maart is een drukke verjaardagsmaand in Hengelo en ook in de zomermaanden zijn veel inwoners jarig. In januari en februari en in de laatste drie maanden van het jaar gaan we minder vaak op verjaardagsvisite. We hebben kerstkindjes in onze stad. Op eerste kerstdag hebben 157 Hengeloërs een feestmuts op en een kersttrui aan, tweede kerstdag zijn dat er 151.

Tekst loopt door onder de foto

Beeld: CBS

Jarigen in Nederland

De meeste Nederlanders vieren op 25 september hun verjaardag. Maar liefst 43.950 mensen zijn dan jarig. Ook op 30 september (43.884), 3 mei (43.839), 2 mei (43.396) en 24 september (43.323) hebben veel Nederlanders een reden om taart te eten en een feestje te vieren.

De cijfers zijn gebaseerd op mensen die in Nederland geboren zijn en op 1 januari 2020 in Nederland ingeschreven stonden. In totaal gaat het om ruim 15 miljoen inwoners.

Benieuwd hoeveel mensen tegelijk met jou jarig zijn? Check dan de tabel op deze website.

Ook leuk:

zwanger

Bij deze winkels in Hengelo krijg je gratis babyspullen als aanstaande ouders

Als aanstaande ouder kom je er al snel achter: dit kost behoorlijk wat centen. Een kinderwagen, comm...

Dominique van Katdeau: ‘Wat ik het meest heb gemist? Dat mensen hier binnenkomen en een taartje eten’

Het was tien dagen bikkelen, maar het project is klaar. Dominique Mulder van kattencafé Katdeau heef...

adv.