Handig: alles wat je wilt weten over de Twentse Lichtparade in Hengelo

Door Majorie Nijbroek 17 februari 2019

Tientallen praalwagens, verlicht met duizenden lampjes, trekken binnenkort weer door de binnenstad van Hengelo. Natuurlijk weet jij dan meteen over welk evenement we het dan hebben. Juist ja, over de Twentse Lichtparade. Kijk jij er ook al zo naar uit? We hebben wat informatie op een rij gezet, altijd handig!

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Waar, wanneer, hoe laat

twentse lichtparade
foto: Christian van der Meij

Laten we beginnen met het wanneer. De Twentse Lichtparade is op vrijdag 1 maart. De verlichte wagens beginnen om 19.15 uur aan hun ronde door het centrum. Dit jaar alweer voor de veertiende keer. Je ziet tientallen (praal)wagens voorbij rijden, die worden verlicht met duizenden lampjes. En het zijn flinke wagens. Om je een indruk te geven: ze halen lengtes van wel 25 meter en zijn tot maar liefst 8 meter hoog. En om al dat moois te zien, hoef je niets te betalen.

Alternatieve route

twentse lichtparade
foto: Christian van der Meij

De verlichte wagens rijden dit jaar een alternatieve route. Dat heeft te maken met de werkzaamheden in de binnenstad. De wagens vertrekken vanaf het Mitchamplein, naar de Deldenerstraat richting Thiemsbrug, vandaar uit naar de Oldenzaalsestraat,  Oude Molenweg, Wolter ten Catestraat, Enschedesestraat, Brinkstraat, de Markt en vanaf de Markt naar de Marskant bij het politiebureau.

Prijsuitreiking

twentse lichtparade
foto : Christian van der Meij

Welke wagen is de allermooiste? Dat wordt meteen na afloop van de Twentse Lichtparade bekend, want dan worden de prijzen uitgereikt. Dat gebeurt op een andere locatie dan voorheen. Het jurypodium (waar ook de prijsuitreiking plaats vindt) is dit jaar tegenover Eetcafé De Appel op de hoek van de Drienerstraat/Enschedesestraat.

Zin in een after-party?

twentse lichtparade
foto : Christian van der Meij

Heb je na afloop van de Twentse Lichtparade zin om een feestje te vieren tot ’s nachts na tweeën?  Kan prima! Je kunt terecht bij veel Hengelose horecaondernemers. Je kunt bijvoorbeeld naar De Appel, naar Café Oald Hengel of naar Carnavalscafé The Rits, Café Good Fellows of Plan B. Met of zonder bloemtjesgordijn kun je lekker doorzakken.

Opwarmertje

Je hebt de Twentse Lichtparade natúúrlijk al eens in het echt gezien. Dan weet je hoe sfeervol deze parade is. Weet je dat niet? Bekijk dan dit filmpje. Dit spektakel wil je op 1 maart toch niet missen!

Meer weten?

twentse lichtparade
foto Christian van der Meij

Nog meer weten over de Twentse Lichtparade, kijk dan eens op de site www.lichtparade.nl.

Dit is de route van de Twentse Lichtparade

De route van de Twentse Lichtparade en gezinscarnavalsoptocht in het weekend van vrijdag 1 en zaterd...
Twentse Lichtparade

9 x sprookjesachtige beelden van de Twentse Lichtparade in Hengelo

Wat was het een sprookjesachtige Twentse Lichtparade vrijdagavond in de binnenstad van Hengelo. Met ...
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.