Dit is er allemaal te doen in december in Hengelo

Door Miranda Nijland 28 november 2018

Mensen, het is alweer bijna december. De maand van Sinterklaas, Kerstmis en oud & nieuw. Koude dagen waarop je misschien wel het liefst lekker binnen blijft, met een kop warme chocolademelk en Netflix. Maar, ook buiten jouw huiskamer is er van alles te doen in Hengelo. Deze dingen mag je deze maand – wat ons betreft – echt niet missen.

Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

Strooipieten en pietenband

verkenningspieten
foto: Sinterklaas Hengelo

Voor we allemaal de kerstboom hebben staan, kunnen we zaterdag 1 en zondag 2 december nog even genieten van de strooipieten en de Pietenband in de stad. Zondag is er bovendien een extra koopzondag, zodat je nog even je laatste sinterklaasinkopen kunt inslaan.

IJsbaan & schaatscafé

Zodra sinterklaas weer terug is naar Spanje, beginnen de winteractiviteiten in Hengelo. Vrijdag 7 december gaan de ijsbaan en het schaatscafé open. De ijsbaan is dit jaar te vinden op het marktplein. De exploitatie is in handen van Stravinsky. Je kunt er 7 dagen per week de hele dag schaatsen en genieten van allerlei lekkers. Er zijn volop activiteiten op en om de ijsbaan, zoals de SantaWalk, curling, kidsdisco, ijshockey en een pubquiz. De ijsbaan is ook toegankelijk voor besloten diners en feestjes. Mail daarvoor naar [email protected] Vanaf 10 december kunnen de scholen in de ochtenden gebruik maken van de ijsbaan (tot en met 21 december). De ijsbaan is er tot en met 6 januari.

Oud Engels Straattheater Tuindorp

Straattheater
Foto: Facebook Oud Engels Straattheater Tuindorp

En rond half december zijn we natuurlijk al volop in kerstsfeer. Een prachtig Hengelo’s evenement, het oud-Engels straattheater Tuindorp, is op 9 december. Dit jaar de lustrumeditie. De vergunningen zijn weer aangevraagd, de spullen kunnen weer uit de mottenballen en het draaiboek kan uit de kast. Neem die zondag zeker even een kijkje op het C. T. Storkplein in Tuindorp.

Dickensgroep en decembermarkt

Drienerstraat
foto: facebook Decemberfeest Drienerstraat

Op donderdag 13 december treedt er een Dickensgroep op in het centrum. En op zaterdag 15 december is Hengelo helemaal in kerstsferen met kerstmannen & kerstvrouwen, een optreden van het kerstorkest, een optreden van een Dickensgroep en de Decembermarkt in de Drienerstraat. Ook koopzondag 16 december is Hengelo nog in kerstfeer met kerstmannen & kerstvrouwen, een kersttreintje en een optreden van een kerstorkest. En natuurlijk de SantaWalk!

SantaWalk

Foto: ANP

Wie wil dat nou niet, (hard)lopen in een kerstmanpak! Loop zondag 16 december mee met de SantaWalk door het centrum van Hengelo. Aanmelden kan inmiddels, dus trommel al je familie en vrienden op en doe gezellig mee. De opbrengst gaat naar het goede doel, Join4energy. De start is om 14.00 uur.

Santa Run

Zó leuk! Hengelo krijgt dit jaar weer een Santa Run

Heb je weleens gehoord van de Santa Run? Dat is een hardloopevenement dat in veel steden gehouden wo...

Start Serious Request

2017-12-23 09:18:06 Foto: ANP

Je hebt het vast al gehoord. Serious Request van 3FM en het Rode Kruis organiseren dit jaar een Lifeline. Geen Glazen Huis op één plek, maar 3FM-dj’s die in de week voor Kerst het land doortrekken en van actie naar actie wandelen om geld in te zamelen voor het goede doel. En… op woensdag 19 december starten de 3FM-dj’s Mark en Rámon hier in Hengelo! En hoe mooi zou het zijn als de dj’s bij het verlaten van onze stad al een mooi bedrag op zak hebben? Wil je bijvoorbeeld geld inzamelen met een ontbijt? Een leuke schaatsles aanbieden op het ijs? Of een echte modeshow organiseren op een unieke locatie? Meld je actie aan via 3FM.nl/kominactie.

Lifeline Serious Request

Yeah! 3FM-dj’s Mark en Rámon voor Serious Request 2.0 naar Hengelo

Je hebt het vast meegekregen. Dit jaar is er geen Glazen Huis met kerst, maar ‘De Lifeline’. De dj's...

Kerstmiddag

Kerstmiddag
Kerstmiddag 2017 is on. Wat een feest met de Snollebollekes bij Vios. foto: instagram @vioshengelo

Heb jij al kaarten? Maandag 24 december staan er weer lange rijen voor de Hengelose horecatenten. Zelfs mensen die al jaren niet meer in Hengelo wonen komen graag terug om Kerst in te luiden in de kroeg.

Kerstmiddag

Kaarten of niet? Hier in Hengelo kun je Kerstmiddag vieren

Kijk jij ook zo uit naar Kerstmiddag in Hengelo? Het feest barst die middag weer los in veel kroegen...

Kerst met Cunmar

Foto: Facebook Scoutinggroep Cunera Sint-Marcellinus

 

Ben je het binnen zitten op tweede kerstdag een beetje zat? Neem dan even een kijkje bij Kerst met Cunmar. Een kerstfestival voor de hele familie van 12.00 tot 17.00 uur in het bos van Scouting Cunera-St. Marcellinus te Hengelo. Klik hier om het programma te zien.

Auni toernooi

Auni-Toernooi
foto: facebook Auni-Toernooi

Inmiddels ook een traditie in Hengelo: het jaarlijkse Auni toernooi. Het zaalvoetbaltoernooi wordt jaarlijks gehouden rond de Kerstdagen en is vernoemd naar organisator Auni Kandemir. De belangrijkste doelstelling van dit toernooi is om jongeren uit verschillende bevolkingsgroepen door middel van sport met elkaar in contact te brengen en te verbinden. Klik hier voor meer informatie over dit toernooi.

Oud & nieuw feestjes

jaarwisseling
foto:ANP

In Hengelo gaan we feestend het nieuwe jaar in. Weet jij al waar je heen gaat? Wacht niet te lang, want de kaarten voor de oud en nieuw-feestjes zijn snel uitverkocht!

Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.