Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn de leukste bezienswaardigheden in Hengelo volgens Tripadvisor

Door Majorie Nijbroek 16 augustus 2019

Wij weten natuurlijk de beste plekjes in de stad te noemen, maar wat zijn volgens toeristen dé bezienswaardigheden van onze stad? Wij waren benieuwd en namen eens een kijkje op Tripadvisor. Dit zijn volgens reizigers de tien beste bezienswaardigheden in Hengelo. 

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Muziekcafé De Cactus

de cactus
foto: facebook Café de Cactus

Beginnen we dit lijstje met muziekcafé De Cactus. Het muziekcafé profileert zichzelf als het kleinste podium van Twente. Maar klein = fijn gaat hier zeker op, want er is hartstikke veel te doen op muzikaal gebied. ‘Een klein podium met grote artiesten’, lezen we in één van de recensies. En ook: ‘Gewoon een geweldige place2be’.

Spoorfietsen

spoorfietsen

Met een railfiets over het spoor fietsen, het is volgens toeristen absoluut leuk om te doen. Waar vroeger de stoomtreinen van GOLS en de kolentransporten richting Duitsland over het schaddenspoor reden, kun je spoorfietsen over deze echte treinrails. Dat kan alle dagen van de week, tot eind oktober. ‘De nostalgie hier en daar en de wandeling in een rustig gebied maakt het een leuk uitje’. En ook: ‘Als je in Hengelo bent, moet je dit zeker meepakken’.

Schaddenspoor heropent en jij kunt er straks spoorfietsen

Heb jij wel eens in Hengelo over het spoor gefietst? Echt een keer doen, want het is een superleuke ...

Golfclub Driene

Golfclub Driene

In Driene, langs de weg van Hengelo naar Enschede, ligt Golfbaan Driene. En deze baan kan rekenen op mooie recensies. ‘Een mooie traditionele 9 holes baan’, zegt de een. En ook: ‘Een prima bosgolfbaan’. Golfers hebben ook oog voor de fraaie omgeving en het mooie terras.

Schouwburg Hengelo

Schouwburg Hengelo

Hengelo heeft een mooie schouwburg en Schouwburg Hengelo vinden we met 4 van de 5 sterren terug op de zevende plek.

Waterstaatskerk

Bengeltjes Speeldorp

Bengeltjes Speeldorp

Voor kleine kinderen is de indoor speelhal Bengeltjes Speeldorp een fijne speelplek. ‘Kinderen kunnen er hoog klimmen, trampoline springen, springkussen en de glijbanen zijn lekker snel.’

Kinderboerderij ’t Weusthag

WeustDag
foto: kinderboerderij het Weusthag

Voor kleine en grote dierenliefhebbers is het leuk om deze kinderboerderij aan de bosrand te bezoeken. Je vindt er veel dieren en je kunt er lekker dichtbij komen.

Museum Hengelo

Museum Hengelo zoekt speurneuzen

De meeste reizigers geven Museum Hengelo de beoordeling heel goed. Je komt er veel te weten over de historie van Hengelo zoals over Huys Hengelo, verzetshelden en de fabrieken van Stork.

De Waarbeek

foto: Facebook De Waarbeek

Natuurlijk mag familiepretpark De Waarbeek niet ontbreken in dit lijstje. Het is geen groot park, maar daarom juist erg leuk om met kleine kinderen naar toe te gaan.  Voor een betaalbare prijs kun je een dagje genieten van attracties als de Calypso, Hully Gully, de Lazy Pompoen en natuurlijk de rodelbaan, de oudste stalen achtbaan van de wereld.

De Waarbeek

Nostalgie! De Waarbeek als theehuis met speeltuin

Kijk eens naar deze zwart-wit foto. Je zou toch zeggen dat je naar een plaatje van een grote speeltu...
De Waarbeek

Nostalgie ten top: filmpje van De Waarbeek van lang geleden

Ach, kijk dan toch naar dit filmpje. Wat een heerlijk nostalgische beelden van De Waarbeek.  Het ...

Techniekmuseum HEIM

spektakel
Foto: Facebook Oyfo Techniekmuseum

En met stip op 1 volgens de leden van Tripadvisor: Techniekmuseum HEIM. Het is een verrassend leuk en educatief museum en echt niet alleen voor volwassenen. Zeker niet, want kinderen kunnen zich er ook goed vermaken, ook al omdat ze zelf aan de slag kunnen. Met een druk op de knop kunnen ze machines in beweging zetten en er zijn heel wat leuke doe-pakketjes om te maken. ‘Geweldig leuk en informatief museum’, ‘Een leuk museum voor techniekliefhebbers en nieuwsgierige kinderen’, lezen we heel wat keren.

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.