Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bijna Hemelvaart: 3 x mooie fietsroutes in en om Hengelo

Door Miranda Nijland 26 mei 2019

Hemelvaart: voor de meeste mensen een extra vrije dag. Altijd fijn, toch? En met een beetje geluk kun je er zelfs een lekker lang weekend van maken. Maar wat doe je met al die vrije tijd. Ben je een echte dauwtrapper en dus donderdag ook al vroeg uit de veren? En heb je zin en tijd om te fietsen? Wij zetten 3 leuke fietsroutes voor je op een rij.

Pagina 1 / 3
⟵ swipe swipe ⟶

Langs Twickel

Als jij niet terugdeinst voor 40 kilometer fietsen, is de volgende route misschien wel wat voor je: de fietsroute Borne en Hengelo van Fietsnetwerk.nl De lengte is 38.07 kilometer. Dat betekent dat je er zo’n 3 uur en 30 minuten fietst. Heb je een e-bike, dan doe je waarschijnlijk zo’n kleine 3 uur over de route. Je komt onder meer langs de Noordmolen, Kasteel Twickel en je kunt een lekker drankje nuttigen op het terras van Van der Valk. Hier lees je meer over deze route.

Cultuur en historie

Foto: ANP

Ben je een liefhebber van cultuur en historie? Dan is deze route misschien wel wat voor je. De route is wel wat langer: 47.75 kilometer. Je komt onder meer door Borne, Azelo, Ambt-Delden, Oele en Hengelo.

Landgoed Hof Espelo

Heb je zin om te fietsen, maar wil je graag wat eerder in je tuin zitten op Hemelvaartsdag? Dan hebben we nog een mooie route voor je gevonden van 23 kilometer. Deze route gaat door Landgoed Hof Espelo. Deze route gaat onder meer langs de Lonneker Molen, Landgoed Kaamps en je kunt bijvoorbeeld even afstappen voor een drankje bij Hotel Restaurant Savenije in Lonneker.

Pagina 1 / 3
⟵ swipe swipe ⟶

adv.