Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alles wat je wilt weten over de Lambertuskermis 2019

Door Majorie Nijbroek 15 september 2019

We kunnen weer zwieren, zwaaien en plezier maken, want de Lambertuskermis is begonnen! Je weet waarschijnlijk wel dat onze Lambertuskermis in de top 10 van Nederlandse kermissen staat. Daar wil je dus vast de komende dagen nog een keertje naar toe!? Om het makkelijk te maken hebben wij alles over de kermis in Hengelo voor je op een rijtje gezet.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

De data

Voor het geval de data nog niet in je agenda staan: de kermis barst woensdag 18 september los en gaat door tot en met zondag 22 september.

Openingstijden

Ook altijd handig om te weten: de openingstijden van de attracties. Die gaan we je vertellen.

  • woensdag 13.30 – 23.00 uur
  • donderdag 13.30 – 23.00 uur
  • vrijdag 13.30 – 24.00 uur
  • zaterdag 10.00 – 24.00 uur
  • zondag 12.00 – 22.00 uur

Attracties + prijzen

Vaste attracties als de autoscooters, draaimolen, het reuzenrad, de fotoschietsalon en de grijpkranen vind je ook dit jaar op het kermissterrein. En verder? Het funhouse Fire Department, Power Polyp, Extreemride, de Booster Maxx, de Snow Jet, de Break Dance en het spookhuis Thriller bijvoorbeeld. Een leuke mix van attracties voor de kleintjes en de wat oudere kermisvierders voor wie het niet snel of griezelig genoeg kan zijn.

Voor de meeste attracties reken je bij de kassa €2,50 af. De duurste attractie is de Booster Maxx, daar betaal je €4 voor.

Plattegrond

Lambertuskermis
afbeelding: Gemeente Hengelo

Op de plattegrond kun je precies zien hoe de indeling is van het kermisterrein en waar je je favoriete attractie of eetkraampje vindt.

Stil uurtje

Niet iedereen kan goed tegen de geluiden die je op de kermis hoort. Het Let’s gooooo! Are you readyyyyy…? als teken dat de attracties weer gaan draaien, de harde muziek en de felle lichteffecten. Herkenbaar? Hoe fijn is het dat er ook dit jaar een stil uurtje is. Op zondag 22 september draaien de attracties tussen 12.00 en 13.00 uur zonder geluid enzonder lichteffecten. Een uur speciaal voor iedereen die geen of weinig prikkels kan verdragen, maar ook voor kleine kinderen of ouderen kan dit een fijn moment zijn om de kermis te bezoeken.

Oktoberfest

Van donderdag tot en met zondag kun je je rondje kermis combineren met een bezoekje aan het Oktoberfest. De feesttent staat dit keer op de parkeerplaats aan De Wetstraat. Vanaf het terras bij de feesttent kijk je uit over de kermis. In de tent zijn optredens en feesten. Over het Oktoberfest schreven we al dit artikel:

oktoberfest

Ganz toll! Twents Oktoberfest (op nieuwe locatie) in Hengelo

Jodelee, jodelee-eh-eh! Pullen bier, bratwurst en schlagers. We hoeven niet meer naar Duitsland voor...

Het weer

Wel zo fijn als we er lekker weer bij hebben, maar is dat ook zo? Even kijken wat voor weer er wordt verwacht. Kijk, de voorspellingen zien er prima uit. Overdag rond de 23 graden met regelmatig een zonnetje en een kleine kans op regen. Oké, niets zo veranderlijk als het weer, maar als het zo blijft hoor je ons niet klagen!

 

Hengelo Weer
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.