Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x hilarische berichten over Hengelo op De Speld

Door Majorie Nijbroek 10 februari 2019

Ken je De Speld? Deze satirische website zorgt dagelijks voor een grijns op ons gezicht. De stukken staan bomvol herkenbare grappen/ergernissen. We hebben vijf artikelen voor je op een rij gezet waarin Hengelo langskomt. Lees en lach mee!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Foei foei Hengelose taxichauffeur!

Wow heftig! Een taxichauffeur heeft in Amsterdam een schappelijke prijs berekend voor een ritje en heeft ook nog eens de koffers van de passagier uit de kofferbak gehaald. Dat moet een tragisch misverstand zijn, reageert de burgemeester en hij laat weten dat er een onderzoek komt. De chauffeur die het lef heeft om de taxirit probleemloos te laten verlopen (en die vriendelijk wordt verzocht zich aan te passen aan de mores in de binnenstad) is een Hengeloër. Foei!

Hier lees je het hele verhaal.

Zeg maar dag tegen de gemeente

In 2011 heeft De Speld onderzocht of de Gemeente Hengelo nog nodig is. Nee, is het antwoord van een meerderheid van de bezoekers van de website. Pijnlijk! Het kabinet gaat maatregelen nemen, laat De Speld weten.

Het hele artikel lees en beluister je hier.

Eugenetica

Hengelose scholieren mogen in de pauze niet langer medische experimenten op elkaar uitvoeren op school. ‘Het creëren van een superieur ras in de kleine pauze is niet langer toegestaan’, lezen we in dit berichtje uit 2014. De Speld komt ook met een alternatief.

Lees hier de volledige tekst.

Boogschutters opgepast

Boogschutters uit Hengelo moeten in de maand november van 2014 extra voorzichtig zijn, schrijft De Speld eerder dat jaar. Waarom? Omdat ze onder een Quingo gaan komen. En dat overkomt niet een boogschutter, maar ‘alle boogschutters zonder uitzondering’. Als je je afvraagt wat een Quingo is: dat is een 5-wiel scootmobiel. En oh ja, ook opgepast voor Frits!

Het bericht vind je hier.

Proefbombardement

En ook nog heel recent, begin februari, heeft Hengelo de site van De Speld gehaald. Nederland is namelijk sinds kort de trotse bezitter van een heuse F-35, oftewel een Joint Strike Fighter. Het nieuwe gevechtsvliegtuig is feestelijk ingewijd met een proefbombardement op Hengelo. En de F-35 kan hartstikke goed timen waar het bommen laat vallen, lezen we. De piloot, Minister van Defensie Ank Bijleveld, laat dat zien door een precisiebombardement uit te voeren op eerst de badkamer van de familie Verhulst en daarna de wijk Slangenbeek. Weg is de wijk na 30 seconden. “Deze showcase in Hengelo was natuurlijk nog maar een opwarmertje”, zegt de minister.

Je leest het hele bericht hier.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.