Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Duur plasje! Zoveel wildplassers zijn in Hengelo op de bon geslingerd

Door Carin Van der Meij 3 september 2020

Soms is de nood zo hoog, dat wildplassen een serieuze optie is. Denk daar nog maar extra goed over na, want het kan zomaar de duurste behoefte ooit zijn. Ben je betrapt, dan levert dat een boete van €140,- op. En je zou niet de eerste zijn: vorig jaar is in heel Nederland voor 2,4 miljoen euro aan wildplasboetes uitgedeeld. Ook in onze stad zijn behoorlijk wat wildplassers betrapt (en bekeurd).

LocalFocus bracht in kaart hoeveel wildplassers in 2019 per gemeente op de bon zijn geslingerd. De cijfers zijn afkomstig van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Verbod verschilt per gemeente

Dacht je dat wildplassen gewoon mocht? Dat is geen gekke gedachte. Het is niet bij wet verboden om te plassen of poepen in het wild. Elke gemeente kan er zelf voor kiezen om hierover regels te laten opnemen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). In de praktijk zie je dat veel gemeenten een verbod uitroepen op wildplassen binnen de bebouwde kom. De cijfers van het CJIB zijn hier ook op gebaseerd.

Wildplassers in Hengelo

In 2019 zijn in Hengelo 123 boetes voor wildplassen uitgeschreven. Dat leverde in totaal €17.010 op. Het zijn er heel wat meer dan het jaar ervoor, toen werden in Hengelo 70 mensen op de bon geslingerd die hoge nood hadden en niet langer konden wachten tot ze thuis op het toilet zaten.

Als je kijkt naar aantal boetes per tienduizend inwoners gaat Hengelo met Losser op kop in deze regio. In absolute aantallen is Hengelo zelfs de ‘winnaar’.

In kaart

Op onderstaande kaart zie je per gemeente hoeveel mensen zijn gesnapt op wildplassen.

Tekst loopt door onder kaart.

Meer wildplasboetes uitgedeeld

Het aantal wildplasboetes is vorig jaar in heel Nederland flink gestegen. In 2018 zijn ruim 13 duizend boetes uitgeschreven. Vorig jaar waren dit er – ga er even voor zitten – 17 duizend. Gemiddeld zijn dat 46 boetes per dag. Dat is goed voor 2,4 miljoen euro aan boetes voor wildplassen. Ka-ching.

Lees ook:

Deze Hengelose zaken gingen open (of dicht) of zijn verhuisd in augustus 2020

Op deze eerste dag van september kijken we nog even terug op de maand augustus. Zijn er zaken geopen...
jeugdoverlast

Kopje koffie, skaters? Dat regelt de politie wel even!

Wat een toffe actie van de wijkagent van de Hengelose Es. Agent Nick heeft skatende jongeren getrakt...
kasbah

In deze wijken in Hengelo is het inkomen van inwoners het hoogst

Ben jij benieuwd of jij in een rijke wijk of buurt woont? Wij zijn in elk geval wel nieuwsgierig en ...

adv.