Wij stellen aan je voor: de 12 lijsttrekkers van Hengelo

Door Majorie Nijbroek 11 maart 2018

De gemeenteraadsverkiezingen komen er aan. Het is bekend welke partijen er meedoen op 21 maart en ook op wie je precies kunt stemmen. We stellen de lijsttrekkers van de 12 partijen die in Hengelo meedoen aan de verkiezingen aan je voor.

<< < Pagina 1 / 12 >
⟵ swipe swipe ⟶

Bas van Wakeren (ProHengelo)

Bas van Wakeren is lijsttrekker van ProHengelo. Hij vertelt: “Ik ben lijsttrekker van ProHengelo geworden, omdat ik vind dat er eindelijk eens iets moet gebeuren met onze binnenstad. ProHengelo heeft zelf ook al een plan gemaakt. Verder moeten achterstanden worden ingelopen, zoals armoedebestrijding en het tekort aan betaalbare woningen. Belangrijke thema’s zijn verder de jeugd- en ouderenzorg.”

Bas van Wakeren

 

Nummer 2 op de lijst van ProHengelo is Wiert Wiertsema en op plek 3 zien we Edith van der Brugh staan.

Mariska ten Heuw (SP)

SP Hengelo heeft Mariska ten Heuw als lijsttrekker. “Ik wil zorgen voor een sociaal Hengelo, met goede zorg, zonder eigen risico en werk voor iedereen. Daarnaast wil ik een groen Hengelo, met om te beginnen de komende jaren 1000 bomen extra, met name in de binnenstad. En die binnenstad moet bruisen, niet met stenen, maar met mensen. En in Hengelo moet iedereen betaalbaar en goed kunnen wonen.”

Mariska ten Heuw

Na Mariska ten Heuw is plek 2 voor Floor van Grouw  en plek 3 voor Hugo Koetsveld.

Marcel Elferink (CDA)

Marcel Elferink is lijsttrekker van CDA Hengelo. “De komende jaren wil ik me blijven inzetten voor een vitale en aantrekkelijke binnenstad waar het gezellig winkelen en verblijven is. De opwaardering van de binnenstad is in gang gezet met het ‘actieplan vitale binnenstad’ dat breed gesteund wordt door alle partijen. We moeten nu doorpakken. Het CDA Hengelo zet zich hier honderd procent voor in. Ook maak ik me sterk voor een groene en duurzame stad waar het fijn wonen is. Dit betekent meer groen, gebruik van schone en duurzame energiebronnen en voldoende betaalbare woningen voor iedereen. Het CDA is nodig om een antwoord te geven op deze en vele andere uitdagingen op sociaal, economisch en financieel terrein. Uitdagingen waarop we een positief, duurzaam en sociaal antwoord willen geven. In goede samenwerking met onze inwoners en ondernemers wil ik bouwen aan een gezonde en bruisende toekomst van onze stad. Samen sterk voor Hengelo!”

Marcel Elferink

Op plek 2 staat Hanneke Steen-Klok en nummer 3 op de lijst is Ron Wesseling.

Onno Fiechter (VVD)

Onno Fiechter is lijsttrekker van de VVD. “Als lijsttrekker van de VVD wil ik vooral dat mensen zelf meer keuzevrijheid krijgen. Ik denk dat mensen uiteindelijk zelf het beste weten wat goed voor hen is. Neem als voorbeeld het afvalbeleid. Daar is gekozen voor een systeem dat mensen helemaal niet zien zitten. Als lijsttrekker van de VVD wil ik er voor zorgen dat mensen straks echt een vrije keuze krijgen tussen de grijze container en de ondergrondse container.”

Onno Fiechter

Op plaats 2 staat Brigiet Schoemaker-Olde Olthof (2) en op plek 3 Gerard Gerrits.

Marc ten Barge (D66)

Lijsttrekker van D66 Hengelo is Marc ten Barge.  “Als lijsttrekker heb ik voor de komende verkiezingen D66 Hengelo benoemd tot partij van de verbinding. Om oplossingen te zoeken voor onze lokale problemen hoeven we namelijk niet ver te kijken. Hengelo heeft enorm veel potentie en alle kennis en kunde al in huis om door te ontwikkelen naar Hengelo 2.0. Een circulaire stad met visie, ambitie, ondernemerschap en inspiratie. Het is de kunst om deze kennis met elkaar in contact te brengen. En dat is een kwestie van doen. Hiermee wil D66 Hengelo lokaal ondernemerschap, duurzaamheid én de binnenstad een flinke impuls gaan geven. Daar ga ik voor. U doet toch ook mee?”

Marc ten Barge

 

Ilhan Cetinkaya zien we op plek 2 en Rik Oude Munnink neemt plek 3 in op de lijst.

Marie-José Luttikholt (PvdA)

Marie-José Luttikholt, lijsttrekker van de PvdA Hengelo: “Onze slogan is: Hengelo maken we samen. Ik ben van mening dat iedereen mee moet kunnen doen. Als je daar voor zorgt, voelt iedereen zich ook verantwoordelijk om samen wat moois van Hengelo te maken voor iedereen. Iedereen heeft dan ook de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen. Die kansen mogen wat de PvdA en mijzelf betreft niet afhankelijk zijn van inkomen of buurt waarin je woont. Dat geluid moet gehoord blijven en daar wil ik me hard voor blijven maken.”

Marie-José Luttikholt

 

Imdat Yikilmaz neemt plek 2 in en Bente Nijland zien we op plaats 3 staan.

Han Daals (BurgerBelangen)

BurgerBelangen wordt aangevoerd door Han Daals. Over zijn motivatie zegt hij: “Bekende BurgerBelangen-raadsleden als Annie Doornbos en Wieger Mulder nemen afscheid van het raadswerk. Tijd voor nieuwe mensen. Als lijsttrekker en nieuwkomer wil ik een fris en eigentijds BurgerBelangen-geluid laten horen dat in het belang is van Hengelo en al haar inwoners.”

Han Daals

Marcel Evertzen staat op plaats 2 en plek 3 op de lijst is voor Jacqueline Freriksen.

Jan Evers (GroenLinks)

Jan Evers is sinds het voorjaar van 2017 raadslid. “GroenLinks is landelijk én lokaal een partij die er toe doet. Wij zetten ons consequent in voor een duurzame en sociale samenleving, waarin het goed toeven is. Met mijn inzet voor GroenLinks Hengelo wil ik daar graag een bijdrage aan leveren.”

Jan Evers GroenLinks

Op plek 2 van de lijst van GroenLinks Hengelo staat Elske Mooijman en plaats 3 is voor Agnes Booijnk.

Susanne van den Beukel (ChristenUnie)

Susanne van den Beukel voert de lijst van ChristenUnie aan. “Als lijsttrekker van de ChristenUnie hier in Hengelo ben ik samen met al die andere kandidaten ervan overtuigd, dat Hengelo een christelijke stem nodig heeft. Een partij, die zich niet richt op verschillen maar juist de focus legt op verbinden door overeenkomsten te zien en te erkennen. Hengelo is voor ons een waardevolle en dynamische stad. Maar veel inwoners voelen zich niet gehoord en zijn gefrustreerd. Ik ben een politicus wiens hart klopt als ik tegenover mensen zit en mag horen wat ik concreet voor ze kan betekenen. Het is mijn wens, dat omzien naar elkaar en eenheid kernwaardes van Hengelo zijn. We willen de komende 4 jaar het verschil maken en ons inzetten voor een waardevol Hengelo waar zorg voor elkaar, een vitale binnenstad in een gezond en ondernemend Twente centraal staan.”

Susanne van den Beukel

Herman Groeneveld en Lydia Scheringa-Mewe staan respectievelijk op plek 2 en 3.

Jeanet Nijhof (PVV)

Jeanet Nijhof is Jordi Rietman opgevolgd als lijsttrekker. “De  PVV gaat er alles aan doen om de zorg te verbeteren, de leegstand in het centrum aan te pakken, het afvalbeleid te verbeteren, de islamisering van Hengelo tegen te gaan. Ouderen verdienen de zorg die ze nodig hebben.  Daarnaast vindt de PVV ook dat een stad als Hengelo  recht heeft op een spoedeisende hulp en kraamzorg. Wat het centrum in Hengelo nodig heeft is een bruisend horecaplein in combinatie met ruimte voor winkeliers. Het afvalbeleid moet anders. We gaan naar een Hengelo zonder zwerfvuil. De grijze container komt weer terug in het straatbeeld en dit kan zonder lasten verzwaring voor de burgers.  De PVV pleit juist voor lagere lokale belastingen en weg met de hondenbelasting. En natuurlijk kunt u op ons rekenen in de strijd tegen de islamisering. Er komt geen moskee, geen islamitische school en ook geen islamitische begraafplaats.”

Jeanet Nijhof

Jan van der Sleen staat op plek 3, Christian Benerink op 4. Zij schuiven nu een plekje op.

Gerrit Megelink (Lokaal Hengelo)

Volgens Gerrit Megelink voelen veel Hengeloërs zich door het Hengelose bestuur en de politiek genegeerd en in de steek gelaten. Hij wil daar aanpakken: “We willen aanpakken om echte inspraak en invloed van burgers mogelijk te maken, we willen stille armoede aanpakken, we willen aanpakken om de Hengelose kinderen hun wegbezuinigde speelruimte weer terug te geven en we willen aanpakken om de grijze container te behouden en onderzoek naar nascheiden. Er is echt genoeg te doen.”

Gerrit Megelink

Seviye van Wier-Koca staat op plek 2 en op 3 zien we de naam van Henk Vosmeijer.

William ter Beek (DFH)

Op plaats 1 van de lijst DFH staat William ter Beek. Hij licht toe waar hij voor staat: “Uit frustratie heb ik samen met Eddon Janssen Democratisch Forum Hengelo opgericht. De frustraties komen voort dat collegepartijen al jarenlang de inwoners belazeren. Ze doen wat ze willen, maar luisteren niet naar de inwoners. Wij gaan dat anders doen. Het college kan me de boom in.”

William ter Beek

Op plek 2 op de lijst staat Eddon Janssen en op 3 staat Maureen Muller.

<< < Pagina 1 / 12 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente