Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stormschade of wateroverlast in Hengelo: wat doe je dan?

Door Majorie Nijbroek 7 februari 2020

Het kan dit weekend flink tekeer gaan, want er wordt een fikse winterstorm voorspeld.  Zelfs eentje met een naam: Ciara. Wat moet je eigenlijk doen bij stormschade en wateroverlast in Hengelo?

Bij een hevige regenbui en storm krijgt de meldkamer honderden telefoontjes van inwoners die overlast of schade hebben. Het is natuurlijk hartstikke vervelend dat je kelder onderloopt of je schutting kapot gaat, maar situaties die levensbedreigend zijn krijgen uiteraard voorrang op andere hulpverzoeken.

Alarmnummer 112

“Medewerkers van de meldkamer die telefoontjes aannemen, maken een snelle inschatting van het risico en kunnen daardoor niet iedereen volledig en uitgebreid te woord staan. Door drukte kan het langer duren voordat je de meldkamer kunt bereiken,” meldt de nationale website van de brandweer.

Bij acuut gevaar of spoed bel je het alarmnummer 112. Is het niet acuut en speelt het in een openbare ruimte? Neem dan contact op met de Gemeente Hengelo. Dat kan door een melding te doen via de app BuitenBeter of via deze website. Gaat het om een gevaarlijke situatie die met spoed verholpen moet worden? Dan kun je bellen naar 14 074.

Hieronder vind je een handig overzicht wanneer je wie mag bellen.

Stormschade

© brandweer.nl

Wateroverlast

© Brandweer.nl

Lees ook:

Zet je schrap: we krijgen dit weekend een dikke vette winterstorm

Code rood dit weekend? Zou best kunnen, want we krijgen mogelijk een fikse winterstorm, zelfs eentje...
stormschade

The day after; de stormschade in Hengelo in beeld

Zijn jullie weer een beetje van de stormschrik bekomen? Wát ging het hard! Honderden bomen waaiden o...

adv.