Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

(VIDEO) Nieuwsgierig naar het nieuwe stadskantoor? Wij mochten kijken op de bouw

Door Majorie Nijbroek 11 juli 2019

Je vraagt je vast wel eens af hoe het met de nieuwbouw van het stadskantoor en de verbouwing van het stadhuis gaat. Wij ook! Daarom vonden we het supertof dat we mochten rondkijken op de bouwlocatie.

We kregen een rondleiding in het stadskantoor (nieuwbouw) en het stadhuis (verbouwing). Wat ons verbaast: er wordt overal nog druk gewerkt en zo te zien is alles nog lang niet klaar. En toch horen we dat de bouw op 1 november al wordt overgedragen. Dat is al over iets meer dan 3 maanden. Komt dat wel goed? Ja dus, horen we van Sander Schilstra. Hij is projectmanager en je kent hem misschien ook van zijn vlogs: via vlogs houdt hij de mensen op de hoogte van de nieuwbouw.

Weg bushokje

Je komt straks via een nieuwe ingang het stadskantoor binnen. De oude ingang, die je vast kent als bushokje, is er niet meer. En die nieuwe ingang ligt aan het Jan van der Dussenplein. En dat is zoals je misschien wel weet, de oud-burgemeester (1937-1951, in de oorlog zat hij enkele maanden gevangen) van Hengelo.

Leuk om te weten is dat er een verbinding komt tussen de twee gebouwen, een zogenoemde passerelle. Die is straks openbaar, dus jij mag er als bezoeker ook lopen.

Een rijbewijs afhalen, een paspoort of parkeervergunning aanvragen doe je straks in het nieuwe stadskantoor. En daar zul je geen balies meer zien. Je paspoort haal je af bij een ‘gewone’ balie, maar kom je met een privacygevoelige vraag, dan word je meegenomen naar een ruimte waar meer privacy is.

Hoe hoger hoe groener

Bijzonder is dat hoe hoger je komt in het gebouw, hoe groener het er uitziet. Op de benedenverdieping zie je veel grijs, maar hoe meer trappen je naar boven neemt, hoe groener het er wordt. Dat groen komt terug in de vloerbedekking, maar ook in het meubilair.

En verder: er is veel aandacht voor de akoestiek en klimaatbeheersing. Geluidsoverlast of een snikheet kantoor? Dat is straks niet aan de orde. “Vloeren en plafonds zitten stampvol techniek.”

Vanuit de passerelle lopen ambtenaren in een minuutje naar de nieuwe fietskelder, onder het gebouw. En via die doorgang komen ze ook in het stadhuis. Wat die voor functie krijgt? De raadzaal blijft, je hebt er de fractiekamers, de vergaderlocaties en er komt een nieuw bedrijfsrestaurant.

Bekijk hier het filmpje (tekst gaat verder onder de video):

Oplevering

Overal is volop bedrijvigheid en als je dat zo ziet is het best moeilijk voor te stellen dat de bouw al op 1 november wordt opgeleverd. En dat gaat lukken, horen we Sander ook in het filmpje zeggen. En vanaf maandag 3 februari gaan de ambtenaren er aan het werk en kun jij voor je paspoort of andere gemeentelijke zaken weer terecht in de binnenstad van Hengelo!

En wat we ook al kunnen melden: de nieuwjaarsreceptie is al in het nieuwe stadskantoor!

Ook interessant:

omgeving stadhuis en stadskantoor

Meer groen en evenementenplein met fontein, zo gaat omgeving stadhuis er uitzien

We krijgen er weer een prachtig stukje stad bij. De omgeving rond het stadhuis en nieuwe stadskantoo...

Sander houdt ons met zijn vlogs op de hoogte van de bouw bij het stadhuis

Misschien heb je zijn vlogs al wel eens bekeken. Sander Schilstra is 1 van de 2 projectmanagers (sam...

Meer over

Gemeente

adv.