Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is wanneer renovatie van het badhuis gaat beginnen

Door Majorie Nijbroek 8 november 2019

Waar generaties Hengeloërs hebben gebadderd en gezwommen, verrijst een moderne woontoren met 29 appartementen. We hebben het natuurlijk over het badhuis. We zien er sinds een paar dagen bouwketen staan. Het sein dat de renovatie is begonnen? Wij zochten het uit.

Nabij het badhuis zien we sinds een paar dagen bouwketen en werkbussen staan. Maar nee, het is geen teken dat is begonnen met de renovatie. “De busjes die daar nu staan, hebben niets te maken met de werkzaamheden. Dit is voor de voorbereiding voor de asbestsanering aan de Ariënsschool”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Deze week is wél de samenwerkingsovereenkomst getekend tussen aannemer en projectontwikkelaar.

Start in 2020

Wanneer de verbouwing van het badhuis gaat beginnen? “In het eerste kwartaal van volgend jaar”, horen we van een woordvoerder van Domain vastgoed BV.  Die renovatie gaat een jaar tot anderhalf jaar duren.

De verkoop van de appartementen gaat wel al snel beginnen. Volgende week begint de verkoop voor iedereen die zich al eerder ingeschreven heeft. Heb je dat niet gedaan, maar zie je jezelf wel in deze woontoren wonen?  Begin december begint de verkoop voor iedereen die nog niet ingeschreven staat.

Eyecatcher

Het badhuis staat al jaren leeg staat en is flink verouderd. We praten je even bij wat er gaat gebeuren. Het monumentale pand waarin het badhuis was gevestigd, blijft behouden. De woontoren wordt als het ware boven het oude badhuis gebouwd en moet een echte eyecatcher worden.

Tussen het bestaande badhuis en de nieuw te bouwen verdiepingen komt een transparante tussenlaag. Zo blijven de contouren van het bestaande badhuis goed zichtbaar. Er er zijn meer karakteristieke kenmerken die blijven:

  • de fraaie gevel met Haagse stijlkenmerken blijft zichtbaar vanaf de Oldenzaalsestraat
  • de prominente entree van het badhuis wordt straks de entree tot de appartementen
  • de kenmerkende wachtruimtes worden hergebruikt; hier kun je als bewoner straks bijvoorbeeld de post uit de brievenbus halen
  • de bij oude Hengeloërs zo herkenbare letters ‘Badhuis’ zie je straks weer op het gebouw

Plan Wemenpark

De renovatie van het badhuis en de nieuwbouw van de appartementen is onderdeel van plan Wemenpark. En er gaat hier meer gebeuren. In dit plan wordt ook de Dr. Ariënsschool gerestaureerd en verder zijn er plannen voor de bouw van een nieuw ‘parkgebouw’. In dit gebouw met drie woonlagen moeten achttien appartementen komen.

Meer weten over de renovatie van het badhuis en de verdere plannen voor die omgeving? Kijk dan op www.wemenpark.nl.

Meer over

Gemeente Wonen

adv.