Niks saaie afzetpaaltjes; deze Hengeloërtjes zien er supertof uit

Door Majorie Nijbroek 25 mei 2018

In veel binnensteden zie je afzetpaaltjes. Ze staan in het midden van de weg en voorkomen bijvoorbeeld dat auto’s het centrum inrijden. Hengelo heeft sinds vandaag een paar nieuwe afzetpaaltjes. En nee, niks geen saaie witte paaltjes, maar hartstikke leuke: het zijn mini-stadhuistorentjes. En ze geven ook licht.

Zeker weten dat ze de aandacht trekken, de afzetpaaltjes waarvan de eerste twee zojuist zijn geplaatst in het centrum. Het zijn namelijk heel leuke karakteristieke afzetpaaltjes. Ze hebben de vorm van de stadhuistoren, maar dan in miniformaat.

Officieel moment

Vanmiddag zijn de eerste twee geplaatst. Het zijn er twee op de Enschedesestraat ter hoogte van Eetcafé De Appel. De andere twee krijgen een plek aan de kant van de Langestraat. Wethouder Marcel Elferink deed namens de gemeente een woordje.

Bijzonder is dat de verlichting in de torentjes aangepast kan worden. Normaal geven ze wit licht, maar bij bijzondere gelegenheden kunnen ze een andere kleur krijgen.

Herinrichting

Het plaatsen van deze karakteristieke Hengelose afzetpaaltjes valt samen met de herinrichting van de Enschedesestraat en past in de ambitie om de binnenstad een meer eigen Hengelo’s karakter te geven.

Meer over

Gemeente

adv.