Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: zomaar ergens een poster plakken in Hengelo?

Door Majorie Nijbroek 22 augustus 2019

Je organiseert een evenement en wilt daar aandacht voor. Dan kan je natuurlijk indebuurt tippen of je plakt posters op plekken in de stad waar veel mensen komen. Op die manier zien een hoop mensen jouw affiche. Maar mag dat zomaar in Hengelo?

Om erachter te komen of dat is toegestaan, kijken we in de Algemene Plaatselijke Verordening van Hengelo. Hierin staan alle regels die gelden in Hengelo en dus ook de voorschriften over het plakken van posters.

Uitzonderingen

We zien dat je niet zo maar overal een aanplakbiljet of afbeelding op mag hangen om aandacht te vragen voor je braderie, straatfeest of optreden. Dus nee, zomaar ergens een poster plakken mag niet in Hengelo. Er zijn wel uitzonderingen.

Plakplekken

In de stad staan namelijk ‘aanplakborden’, waar je reclame mag maken. Je vindt die borden bijvoorbeeld op de Bornsestraat (voor de kruising met Europalaan), Laan van Driene/hoek Koolzaadstraat en Weusthagstraat. Deze vrije plakplaatsen zijn níet bedoeld voor commerciële reclame, daarvoor heb je andere (betaalde) mogelijkheden zoals een billboard of reclamevitrine.

Verder mag je natuurlijk wel gewoon een poster aan je eigen raam hangen of, met toestemming van de eigenaar, op een winkelpand.

Lees ook: 

Mag dat: je oude opblaasbare zwembad bij het plastic afval gooien?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
boom

Mag dat: Hoe dicht mag je een boom bij de tuin van de buren planten?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

Meer over

Gemeente

adv.