Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: vijf chihuahua’s, tien katten en dertig goudvissen in huis hebben?

Door Majorie Nijbroek 23 januari 2020

Droom je van een huis vol dieren? Een vrouw in de gemeente Utrecht wel; ze heeft namelijk meer dan twintig (!) honden in huis. Ze moet er alleen afstand van doen, want het zou te veel overlast voor de omgeving veroorzaken, meldt RTL Nieuws. Wat is eigenlijk het maximum aantal huisdieren dat je mag hebben? 

Genoeg mensen hebben een bonte – of pluizige – verzameling huisdieren rondtrippelen. Vijf chihuahua’s, dertig goudvissen, tien katten; het komt allemaal voor. De Dierenbescherming vond onlangs nog bijna zestig katten in een huis in Katwijk, die per direct werden weggehaald. Zwaar verwaarloosd waren de beestjes, dát wel.

Tekst gaat verder onder de video

Geen maatstaven

Toch zijn er geen maatstaven over hoeveel huisdieren je mag hebben, vertelt Dik Nagtegaal van de Dierenbescherming aan RTL. “Het is echt afhankelijk van de situatie. Hoe goed worden de dieren verzorgd, is er overlast voor de buren?” Als je in afgelegen bosgebied woont zal natuurlijk niemand last hebben van je vijftien krijsende papegaaien. In een rijtjeswoning daarentegen… Zolang niemand boos voor je deur staat en jij je diertjes uitstekend verzorgt, mag het dus.

Hengeloërs met véél huisdieren

Wij zijn benieuwd: zijn er Hengeloërs met veel huisdieren? Cavia’s, katten, gerbils, maakt ons niets uit. Laat het ons weten, komen wij de (beesten)boel op stelten zetten. Geintje hoor, een reportage is genoeg.

Mag dat: je hond aan een paaltje aanlijnen als jij boodschappen doet?

Bij veel supermarkten mag je je hond niet mee naar binnen nemen. Maar waar moet je jouw viervoeter d...
lekker lui

Cuties! Kijk deze Hengelose huisdieren lekker lui zijn

Languit op de bank en in de chill modus. Kan zó fijn zijn. Vinden wij niet alleen, maar deze Hengelo...

Meer over

Dieren Gemeente

adv.