Hengelo

×

indebuurt categorieƫn

Meer indebuurt

Service

Mag dat: mag je dit jaar langs de deuren voor snoep tijdens Halloween?

Door Majorie Nijbroek 30 oktober 2020

Op zaterdag 31 oktober is het Halloween. Deze feestdag is de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland en daardoor komen tegenwoordig ook in Hengelo kinderen aan de deur om snoep te vragen. Mogen zij dit jaar eigenlijk wel langs de deuren, nu de coronamaatregelen steeds strenger worden?

Zo min mogelijk contact

Een woordvoerder van Veiligheidsregio Twente geeft antwoord: “Vanuit de Rijksoverheid is Halloween vieren niet verboden. Met inachtneming van een aantal maatregelen mag het. In Twente zien we het aantal coronabesmettingen echter sterk stijgen. Daarom vinden we het onverstandig om dit jaar langs de deuren te gaan en spooktochten te organiseren. Ons verzoek: sla dat een jaartje over šŸ‘»šŸŽƒ.”

Thuis Halloween vieren

Duidelijk dus. Al staat het niet zwart op wit dat langs de deuren gaan niet mag, verstandiger is het om het niet te doen. Maar je kunt natuurlijk wel thuis Halloween vieren. Er zijn genoeg leuke dingen voor thuis te bedenken. Hol een pompoen uit en maak er een gezicht van. Hou een spooktocht in huis of kijk een enge film. Fijne Halloween!

via GIPHY

Lees ook:

Halloween Drive Thru

Whaaa! Halloween Drive Thru bij Twentse Bierbrouwerij

Wat een griezelig goede actie van de Twentse Bierbrouwerij. Volgend weekend kun je bij deze horecaza...

Meer over

Corona Gemeente

adv.