Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: Je woning verhuren als je op vakantie gaat?

Door Miranda Nijland 16 juli 2020

Er zijn vanuit verschillende hoeken regels opgesteld wat betreft het verhuren van je woning. Het mag dus wel. Maar je mag het niet regelmatig doen, want dan is je huis eigenlijk een illegaal hotel.

MAG DAT?

Ja, dat mag. In principe hoef je daar geen vergunning voor aan te vragen. Zeker niet als er maar twee gasten verblijven. Jouw AirBnB valt dan een beetje in de categorie ‘hospita’ en daar hoef je niks voor te regelen. Natuurlijk mag je jouw woning niet zomaar aan een gezin verhuren voor een lange tijd. Dan is er toch echt sprake van onderhuur.

Regels woning verhuren

Je mag alleen je huis verhuren als je de hoofdbewoner bent. Mocht je de eigenaar van een appartement zijn dan moet je aan de vereniging van eigenaren toestemming vragen. Als je een woning van een particulier huurt is het ook nog mogelijk deze tijdelijk aan iemand anders te verhuren, maar dan moet je natuurlijk wel toestemming van de verhuurder hebben. Alleen mensen die huren van een woningcorporatie hebben pech: mag niet.

Af en toe

Anderen mogen af en toe hun huis aan toeristen verhuren. Dus het mag niet elk weekend of elke maand. Ook mag je het niet aan meer dan vier mensen tegelijk verhuren. Daarbij moet je nog wel voor je gasten toeristenbelasting betalen. Verder is het natuurlijk logisch dat de toeristen in je huis niet voor overlast mogen zorgen.

Lees ook:

Vakantietijd! Dit zijn de leukste Disneyfilms allertijden volgens Gerlande

Hè hè, vakantie is aangebroken! Het is tijd voor eindeloze sessies op het terras, zonnebaden in de t...

Vakantie! Zo checken dieven of je weg bent

Mag dat? Mag je je container in Hengelo alvast buiten zetten als je op vakantie gaat?

Zomervakantie staat voor de deur: dit is de weersverwachting voor juli

Hengelo in close-up#6: waar is deze foto gemaakt?

Meer over

Gemeente

adv.