Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Je caravan voor de deur parkeren in Hengelo, mag dat eigenlijk?

Door Majorie Nijbroek 23 mei 2019

Het is bijna Hemelvaart. Neem je de vrijdag vrij, dan heb je een lekker lang weekend. Veel mensen gaan dan voor het eerst weer kamperen. En hoe fijn, ook de zomervakantie komt alweer langzaam in zicht. De caravan kan dus weer van stal kan worden gehaald voor het nodige poets-, reparatie- en inpakwerk. Máár, nu vroegen wij ons af: hoe lang mag ons favoriete kampeermiddel eigenlijk op de stoep staan?

Zo lang dus

Precies drie dagen. In Hengelo mag je kampeervoertuigen niet langer dan drie achtereenvolgende dagen op de openbare weg laten staan. Dus ook niet op het openbare parkeerterrein voor je eigen deur. Dit geldt niet alleen voor caravans, maar ook voor campers, aanhang- en vouwwagens. En nee slimmeriken: het is niet de bedoeling dat je ‘m eventjes weghaalt en dan weer drie dagen neerzet.

Eigen parkeerplaats

Let op: we hebben het hier over een openbare plaats op de weg. Heb je een eigen oprit of een eigen parkeerplaats dan is het natuurlijk een heel ander verhaal. Dat is toegestaan, tenzij er een gevaarlijke situatie ontstaat.

De reden voor dit parkeerlimiet? Een gebrek aan parkeerplaatsen en de verstoring van het uitzicht in de straat. Mocht je hem nou toch langer voor de deur willen parkeren, dan kun je proberen een ontheffing aan te vragen bij de gemeente.

Overschrijden

Laat je je camper of caravan zónder toestemming een paar dagen langer aan de weg staan, dan word je echt niet direct op de bon geslingerd. Je krijgt meestal eerst een waarschuwing van de gemeente. Mocht je hem dan nog niet verplaatsen, dan kan er een boete worden uitgeschreven. Als zelfs dat niet helpt, is het wegslepen van je kampeerwagen een uiterst dwangmiddel. Maar zover laat je het vast niet komen!

Ook in deze categorie:

Mag dat: mag je autorijden met een hond los naast je in de auto?

Wij Hengeloërs nemen onze trouwe viervoeters graag mee op pad. Terwijl we de zoveelste hond zagen di...
foto: Pixabay

Mag dat: een parkeerplaats maken van je eigen voortuin?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

Meer over

Gemeente

adv.