Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gratis spullen aanbieden op je oprit: zo zijn de regels in Hengelo

Door Majorie Nijbroek 6 augustus 2020

Je hebt een bureaustoel die je liever kwijt dan rijk bent en de oude driewieler van je kind staat ook maar in de weg. Nu kun je die spullen natuurlijk op Marktplaats zetten, maar je kunt ook een goede daad verrichten en ze gratis aanbieden. Dus zet je je meuk op de oprit voor je huis met een bordje ‘gratis meenemen’ erbij. Maar mag dat eigenlijk wel?

Als we door Hengelo fietsen komen we ze best vaak tegen. Kastjes, stoelen of een oud bankstel waar mensen van af willen. Gratis mee te nemen voor de liefhebber. Volgens Gemeente Hengelo zijn daar wel enkele regels aan verbonden.

Op eigen terrein

Op eigen terrein mag je je spullen gewoon aanbieden. Dus wil je van dat kinderfietsje of die tuintafel af? Geen probleem! Zolang het maar eenmalig is, bijvoorbeeld omdat je gaat verhuizen en je van een aantal spullen af wilt. Je mag er zelfs geld voor vragen. Je kinderen mogen daarom ook een kleedje op de eigen oprit leggen en wat speelgoed verkopen.

Wel geldt altijd dat je geen overlast mag veroorzaken voor de omgeving, zoals parkeer- of geluidsoverlast.

Op de openbare weg

Mag je de boel ook op de stoep voor je huis aanbieden? Want niet iedereen beschikt natuurlijk over een tuin. Nee, dat mag niet. Het is verboden om je spullen op de openbare weg of stoep te zetten met een bordje ‘gratis meenemen’ erbij. Misschien dat het wel mag als je een vergunning aanvraagt of een melding doet bij de gemeente. Op de website kun je lezen wanneer iets vergunningvrij is of je alleen een melding hoeft te doen.

Commercieel of bedrijfsmatig je spulletjes verkopen is niet toegestaan. “Dus handel opkopen en vanuit je garage verkopen mag niet”, vult de woordvoerder van de gemeente aan.

Vergunning

Heb je grotere plannen? Wil je bijvoorbeeld een tent plaatsen of iets verkopen op een andere plek dan je eigen grond? Ook dan moet je een vergunning aanvragen of een melding doen.

Lees ook:

huisdieren

Mag dat: vijf chihuahua’s, tien katten en dertig goudvissen in huis hebben?

Droom je van een huis vol dieren? Een vrouw in de gemeente Utrecht wel; ze heeft namelijk meer dan t...

Mag dat: al je kleding in de kledingcontainer dumpen?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

Mag dat: je vette pizzadoos bij het oud papier gooien?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

Meer over

Gemeente

adv.