Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: bramen plukken in Hengelo?

Door Carin Van der Meij 5 augustus 2020

Het is bramentijd en dat betekent dat de bramenstruiken weer vol hangen. Ook in Hengelo vind je op verschillende plekken bramenstruiken. Mag je die bramen zomaar plukken om bijvoorbeeld verse sap of jam te maken? 

Marcel van Dun van Staatsbosbeheer geeft het antwoord. De organisatie beheert een gigantische oppervlakte van 273.000 hectare aan natuur.

Plukken op kleine schaal

“Officieel mag je niet wildplukken, dat valt onder stroperij”, vertelt de woordvoerder. Daar zit wel een grote ‘maar’ aan. Marcel: “Wel mag je voor eigen gebruik plukken. Dus niet hele manden vol. Laat wat hangen voor andere mensen en vooral ook voor de dieren.” Het antwoord is dus: ja, je mag bramen plukken. Mits je het op kleine schaal doet en voor eigen gebruik is. Wat is dan precies kleine schaal? Staatsbosheer hanteert als uitgangspunt een hoeveelheid van 250 gram. Pluk je tóch meer bramen of verkoop je het door? Dan riskeer je een boete die kan oplopen tot €4.100,-.

Ga voorbereid op pad

Geen expert in wildplukken? Lees dan eerst de tips van de experts bij Staatsbosbeheer. Er zijn diverse giftige planten waar je misselijk of ernstig ziek van kunt worden. Wildplukken is altijd op eigen risico, dus zorg dat je voorbereid op pad gaat.

Tip ons!

Weet jij waar in Hengelo – in het wild – de lekkerste bramen te vinden zijn? Tip ons dan! Stuur een mailtje naar [email protected] of laat een reactie achter onder het Facebookbericht.

via GIPHY

Lees ook:

Mag dat: een dief filmen en de beelden op social media plaatsen

Ondernemers die na een inbraak of vernieling videobeelden of foto’s van de mogelijke daders op socia...

Mag dat? Mag je je container in Hengelo alvast buiten zetten als je op vakantie gaat?

Mag dat: met teenslippers aan autorijden?

MAG DAT: Je woning verhuren als je op vakantie gaat?

Meer over

Gemeente

adv.