Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: al je kleding in de kledingcontainer dumpen?

Door Majorie Nijbroek 13 juni 2019

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af: mag dat? Deze week: mag je al je kleding in de kledingcontainer dumpen?

Heb je wel eens een schoonmaakdrift en gooi je het liefst alles in één keer weg? Dan zijn de kledingcontainers in Hengelo een uitkomst. Want je bent niet alleen in één keer al je overbodige textiel kwijt, je helpt de goede doelen er ook mee. Maar wat mag er in deze containers, waar staan ze en wat gebeurt er uiteindelijk met jouw ingeleverde spullen? Wij zochten het uit.

Dit mag erin

Eigenlijk zegt het woord ‘kledingcontainer’ al wat er in de bakken gegooid mag worden: kleding. Maar dat is niet het enige dat je in bakken mag gooien. Dit is een korte opsomming van wat er in Hengelo gedoneerd mag worden:

  • Kleding (dames, heren, kinderen. En ja, zelfs kleding voor je viervoeter)
  • Huishoudelijk textiel, zoals handdoeken, theedoeken, washandjes
  • Schoenen (per paar gebonden)
  • Sokken (per paar)
  • Accessoires, zoals hoeden, riemen, tassen
  • Zachte knuffels
  • Gordijnen en grote lappen stof
  • Lakens, dekens, dekbedden en kussenslopen

Wat gebeurt er met de kleding?

Kleding in de bakken van het Leger des Heils belanden deels bij mensen die geen geld hebben om kleding te kopen, zoals dak- en thuislozen, asielzoekers of mensen die door een brand alles zijn kwijtgeraakt. Een ander deel wordt op verschillende manieren verkocht. De opbrengst komt ten goede aan de hulpverlening. Kleding die niet meer draagbaar is, wordt gerecycled.

Hier vind je kledingcontainers in Hengelo

Nu wil je natuurlijk graag weten waar de kledingcontainers staan. In Hengelo vind je ze op verschillende plekken. Op openbare grond mogen volgens de afvalstoffenverordening van Hengelo alleen (ondergrondse) kledingcontainers staan van ‘t Goed. Deze worden door Twente Milieu geleegd. Dit zijn de containerlocaties. Met toestemming van de eigenaren staan er elders in de stad containers van andere organisaties, zoals aan de Mozartlaan waar een container van Curitas staat, ook kun je kleding en textiel doneren aan het Leger des Heils en heeft Sympany een container in het Rode Kruisgebouw in de Hengelose Es.

Eerdere artikelen in de rubriek Mag dat?:

as uitstrooien

Mag dat: mag je overal as van een overledene uitstrooien in Hengelo?

De meeste mensen hebben wel een idee van wat zij willen na hun dood: begraven, gecremeerd. Sommige m...
camera

Mag dat: een camera aan de gevel van je huis hangen?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

Meer over

Gemeente

adv.