Huis bouwen in Hengelo? Op de Kavelmarkt krijg je veel praktische info

Door Majorie Nijbroek 14 maart 2019

Heb je verhuisplannen en wil je het allerliefst nieuw bouwen? Dat kan natuurlijk. Je koopt een kavel en laat een huis ontwerpen en bouwen. Klinkt simpel en dat is het natuurlijk niet. Wil je weten wat er zoal bij komt kijken, breng dan zaterdag 16 maart een bezoekje aan de Kavelmarkt.

Wat je zoal kunt verwachten als je de Kavelmarkt in Bibliotheek Hengelo bezoekt, gaan we je vertellen.

Schets van je droomhuis

In het kort: je krijgt informatie over het veelzijdige kavelaanbod van de gemeente Hengelo en van Holtkamp Bouw. Er is de hele dag een architect aanwezig die gratis schetst wat er mogelijk is op je droomkavel. En er is een adviseur die van alles kan vertellen over duurzaam bouwen.

Gemeentelijke projecten

Als je je eigen huis wilt laten ontwerpen, wil je natuurlijk graag weten waar in de stad er vrije kavels te koop zijn of waar stukken grond in de verkoop komen. Over de gemeentelijke projecten waarbinnen je een bouwkavel kunt kopen, hoor je meer. Er zijn kavels voor verschillende woonwensen.

Of je nu in Hengelo-Zuid, Landmanserve of in het buitengebied wilt wonen, informatie wilt over het bestaande of nieuwe aanbod, je komt het te weten als je de Kavel- & Woningmarkt bezoekt. Ook over de ligging, de kavelgrootte en wat je betaalt voor de kavels. Holtkamp Bouw laat zien welke kavels ze in de verkoop hebben in de wijk Dalmeden.

Duurzaam bouwen

Sinds juli 2018 worden nieuwe woningen niet meer aangesloten op het aardgasnet. Je snapt dat dat gevolgen heeft voor een nieuw te bouwen woning. Als je daar vragen over hebt, kun je terecht bij de adviseur die je alle info kan geven over duurzaam bouwen. Meer weten? Kijk op www.kavelsinhengelo.nl.

Wiewatwaar: zaterdag 16 maart, 10.00 – 15.00 uur in Bibliotheek Hengelo

Meer over wonen in Hengelo:

Heel tof: dit interactieve kaartje laat precies zien hoe oud jouw woonplek is

Woon jij in een mooi, oud pand in hartje Hengelo of juist in een nieuwbouwwijk? Of heb je geen idee ...

7 x binnengluren bij bijzondere huizen

Hengelose huizen bekijken op de verkoopsite: wij houden er van. Het is niet alleen interessant om te...

Meer over Bibliotheek Beursstraat ontdekken?

Bibliotheek Beursstraat bibliotheken

Nu open09:00 - 20:00

Beursstraat 34, Hengelo

Bekijk meer:bibliotheken

Meer over

Doen Gemeente

adv.