Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo hoog is de boete als je de blauwe parkeerschijf per ongeluk vergeet

Door Majorie Nijbroek 29 oktober 2020

Hengelo heeft verschillende blauwe parkeerzones rondom het centrum. Je hoeft hier geen parkeergeld te betalen mits je een blauwe parkeerschijf op je dashboardkastje plaatst. Maar hoe hoog is die boete eigenlijk als je vergeten bent om dat schijfje achter de autoruit te leggen?

Gratis je auto langere tijd parkeren in de directe omgeving van de binnenstad. Het wordt steeds lastiger. De blauwe zone rond het centrum rukt namelijk op. Zo moet je je parkeerschijf bijvoorbeeld gebruiken in Thiemsland, de Afrikaanderbuurt en de Dichtersbuurt. Daar mag je een uurtje gratis parkeren, als je je auto tenminste parkeert in de aangewezen parkeervakken of -stroken met een blauwe streep. Ook vind je blauwe zones in de omgeving van het ziekenhuis en het ROC.

Maar wat als je eindelijk een parkeerplaats vindt, maar je in alle haast vergeet om de parkeerschijf in te stellen? Hoe hoog is dan de parkeerboete eigenlijk?

Fikse boete

Wanneer je geen gebruik hebt gemaakt van een parkeerkaart in een blauwe parkeerzone dan levert dit je een boete op van €95,-. Dit bedrag is exclusief administratiekosten.

Hier koop je een blauwe parkeerschijf

Je kunt deze boete dus voorkomen door een blauwe parkeerkaart achter je autoruit te leggen. Heb je zo’n parkeerschijf nog niet? Deze kaarten kosten maar een paar euro en zijn onder andere verkrijgbaar bij winkels zoals HEMA, Action, Blokker en de ANWB winkel.

Lees ook:

fietsdiefstal

Deze maatregelen neemt gemeente Hengelo tegen fietsdiefstal

Is jouw fiets wel eens gestolen in Hengelo? Zou zo maar kunnen, want het aantal fietsdiefstallen bli...
parkeren Hengelo

Op deze dertien plekken kun je nu een half uur gratis parkeren in de binnenstad

Snel even een boodschap doen in de stad? We hebben je al eerder laten weten dat Hengelo een aantal s...
Kloosterhof

Mysterie opgelost: daarom heeft parkeerterrein naam Kloosterhof gekregen

Je hebt vast meegekregen dat we sinds kort een nieuw parkeerterrein in de binnenstad hebben. Het hee...

Meer over

Gemeente

adv.