Fijn! Einde aan overlast op Breemarsweg is in zicht

Door Majorie Nijbroek 7 december 2017

Kom je van Hengelo-Zuid de stad binnen, dan is het je bepaald niet ontgaan. Al wekenlang heb je op de Breemarsweg te maken met verkeershinder. Er wordt gewerkt aan de herinrichting van een kruising, waardoor het verkeer ter hoogte van Laan Hart van Zuid richting de Veldwijk is gestremd. Maar het einde van de overlast is gelukkig in zicht!

Sinds de laatste week van oktober ondervind je overlast op de Breemarsweg ter hoogte van Laan Hart van Zuid. Je kunt niet verder rijden als je richting Veldwijk wilt en het verkeer wordt al wekenlang omgeleid. De overlast is iets minder als je van de andere kant komt en richting Haaksbergerstraat moet. Daar word je al wekenlang over één weghelft geleid en moet je ook wat meer tijd uittrekken voor je ritje.

Zo goed als klaar

Maar gelukkig! De herinrichting van het kruispunt is bijna klaar en dat betekent dat de verkeershinder daar zo goed als voorbij is. Als alles gaat zoals gepland, is de overlast na volgende week vrijdag over. Vanaf 16 december zijn beide weghelften weer beschikbaar.

Breemarsweg

Gevaarlijke situaties

De borden kun je niet missen, maar tóch is de geslotenverklaring de afgelopen weken vaak genegeerd. Dieptepunt is toch wel dat er enkele weken terug een verkeersregelaar is aangereden. De Politie Hengelo-Ov heeft daarom de afgelopen weken streng gecontroleerd. Ben je gesnapt terwijl je met de auto of fiets toch de borden hebt genegeerd? Niet zo slim, want dan weet je hoe hoog de boete is: €90. Had je toch beter een stukje om kunnen rijden!

Ben je benieuwd hoe hoog andere verkeersboetes zijn? Lees dan nog even dit verhaal.

Meer over

Gemeente