Exclusief kijkje achter de bouwhekken van nieuwe stadskantoor en stadhuis

Door Majorie Nijbroek 22 mei 2018

Het zal je vast niet zijn ontgaan. Hengelo krijgt een nieuw stadskantoor en daarnaast wordt het monumentale stadhuis in de binnenstad helemaal gerenoveerd. Op zaterdag 2 juni krijg je de kans om een kijkje te nemen achter de bouwhekken van dit project.

De bouw van het nieuwe stadskantoor en de renovatie van het stadhuis is een megagroot project. Het is zelfs één van de grootste bouwprojecten van Twente en er werken verschillende partijen aan dit project.

Op zaterdag 2 juni zetten de gezamenlijke bouwers van het stadskantoor en stadhuis de poorten van de bouwplaats open.  Die dag is het namelijk de landelijke Dag van de Bouw. Je kunt die dag tussen 10.00 tot 16.00 uur rondkijken op de bouwplaats.

Rondleiding

Als burgemeester Sander Schelberg de Dag van de Bouw om 10.00 uur heeft geopend, kun je deelnemen aan een rondleiding. Je krijgt interessante achtergrondinformatie over de verschillende ruimtes en je kunt je de aanwezige medewerkers figuurlijk het hemd van het lijf vragen over het gebouw en het bouwproces.

Je kids kunnen zich vermaken in de bouw- en kleurhoek en meedoen aan een prijsvraag.

Bijzondere gevel

Het nieuwe stadskantoor wordt energiezuinig en duurzaam. Verdeeld over vijf bouwlagen krijgt het pand een vloeroppervlak van bijna 9.000 m² en een parkeerkelder van 2.200 m². Dat is megagroot; niet gek natuurlijk als je bedenkt dat er meer dan 700 medewerkers gaan werken en er op jaarbasis zo’n 120.000 binnen komen. Bijzonder wordt de gevel van het nieuwe stadskantoor. Je vindt er elementen terug uit de streek, zoals Hengelose staaltechniek, vakwerkboerderijen en zouttorens.

Nieuwe indeling

Het stadhuis en de bijbehorende dagwinkel worden gerenoveerd. Het monumentale stadhuis,  met een oppervlakte van 11.700 m², dateert uit 1963.  Het gebouw krijgt een nieuwe functionele indeling. De hal krijgt zijn oude functie als centraal en levendig binnenplein terug en wordt nog meer een plek voor (culturele) evenementen en bijeenkomsten.

Meer over

Gemeente

adv.