Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom de straatverlichting komende week een blauwe kleur heeft

Door Majorie Nijbroek 17 oktober 2020

Je weet vast dat de kleur van de straatverlichting in het centrum kan worden aangepast. Straten kunnen baden in het paars, maar dat kan op een ander moment weer rood zijn.  De hele komende week heeft de straatverlichting een blauwe kleur. En dat heeft een reden. 

Het centrum van Hengelo kleurt de komende week ’s avonds en ’s nachts blauw. Je verwacht het niet meteen, maar dat heeft te maken met de Verenigde Naties. Met een jubileum van deze internationale organisatie, om precies te zijn.

Jubileum

De Verenigde Naties bestaan dit jaar 75 jaar. Een bijzonder moment, waar ook Hengelo aandacht aan schenkt. Daarom schijnt de verlichting van maandag 19 tot en met zaterdag 24 oktober elke avond en nacht in de blauwe kleur van de Verenigde Naties.

Dat gebeurt op het Burgemeester Jansenplein, marktplein en Industrieplein. Ook de Enschedesestraat, Drienerstraat, Langestraat, Pastoriestraat en Willemstraat kleuren VN-blauw.

Op verzoek

Al sinds 1945 zetten de Verenigde Naties, waar alle landen deel van uitmaken, zich in voor onder andere mensenrechten, mondiale veiligheid en ontwikkeling van de wereldeconomie. “Op verzoek van de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties verlichten we ook in onze stad verschillende straten blauw”, licht een woordvoerder van de gemeente toe.

Lees ook:

fietsdiefstal

Deze maatregelen neemt gemeente Hengelo tegen fietsdiefstal

Is jouw fiets wel eens gestolen in Hengelo? Zou zo maar kunnen, want het aantal fietsdiefstallen bli...
Kloosterhof

Gemeente Hengelo waarschuwt voor nieuwe vorm van online oplichting

Wil je een afspraak maken bij de gemeente Hengelo? Dat is áltijd gratis. Niet iedereen is daarvan ev...

adv.