Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deldenerstraat gaat op de schop, dit gaat er gebeuren

Door Majorie Nijbroek 25 mei 2019

Er wordt al een tijd gewerkt aan de Enschedesestraat. Het duurt niet lang meer voor het werk aan deze straat  is afgerond. Maar daarna begint meteen een volgende klus: de Deldenerstraat gaat op de schop. We vertellen je wat er allemaal staat te gebeuren.

Het werk aan de Enschedesestraat/Langestraat is in de zomer  klaar. Daarna, na de zomervakantie, gaat de gemeente aan de slag met de Deldenerstraat. In eerste instantie is het gedeelte vanaf de Langestraat tot de kruising met de Bornsestraat/Oldenzaalsestraat aan de beurt.

Meer groen

Vanaf de kruising tot aan de Langestraat wordt het riool vervangen. Er komt een nieuwe buis die het regenwater afvoert naar de Berflobeek en Drienerbeek. Dit moet ervoor zorgen dat wateroverlast bij hevige neerslag vermindert. De fietspaden aan beide zijden van de weg worden opnieuw ingepast en je ziet straks meer groen in de straat.

Afslag naar parkeerterrein

Het plan voor de openbare ruimte rondom het stadhuis/stadskantoor omvat een tijdelijk parkeerterrein op het Kloosterhofterrein. Om je auto daar straks te kunnen parkeren, komt er een afslag op de kruising Oldenzaalsestraat/Bornsestraat. De verwachting is dat in december alle werkzaamheden in deze fase klaar zijn.

Volgende fases

Zoals gezegd is dit alleen nog maar de eerste fase. Het gehele projectgebied is groter en loopt vanaf de kruising Deldenerstraat met de Geerdinksweg/Weideweg tot en met de kruising met de Oldenzaalsestraat/Bornsestraat.

Wat er daarna nog staat te gebeuren:

  • Geerdinksweg/ Weideweg tot de Tuindorpstraat (verwachte start uitvoering begin 2020)
  • Tuindorpstraat tot de Langestraat, inclusief Mitchamplein (verwachte start derde kwartaal 2020)

adv.