Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Daarom heeft Boekelosebrug nieuwe slijtlaag gekregen

Door Majorie Nijbroek 13 januari 2020

De nieuwe Boekelosebrug is sinds juni 2019 open. Je weet vast dat op de brug zonnepanelen zijn geplaatst. En die zonnepanelen zorgen voor problemen. Omdat ze het wegdek glad maken.

Als je vanuit de stad komt, liggen de zonnepanelen op het rechter weggedeelte. En die zonnepanelen zorgen ervoor dat het wegdek daar heel glad is. Rij je er met de auto overheen, dan zul je dat misschien niet meteen merken.

Met de motor

Dat wordt anders als je er met de motor overheen rijdt. “De zonnepanelen hebben hun grip verloren en zijn veranderd in spekgladde glasplaten”, horen we. Zo laat Jochem ons in een reactie weten: ‘Zelf ben ik een motorrijder. Je glijdt hier letterlijk weg.” Hij hoort het ook van mede-motorrijders. “Een vriend van mij heeft net een ongeval kunnen vermijden.”

We hebben bij de gemeente nagevraagd of het probleem bekend is. Ja dus. “De slijtlaag heeft bij het aanbrengen niet goed gehecht aan de ondergrond.” En we kunnen Jochem en zijn collega-motorrijders meteen mooi nieuws brengen.

Opgelost!

We kregen een paar dagen terug een berichtje van de gemeente dat de laag snel vervangen gaat worden. Wanneer dat gebeurt, zou afhangen van de weersomstandigheden. Die waren vrijdag blijkbaar goed, want die dag heeft de aannemer een nieuwe slijtlaag aangebracht. Dat is allemaal goed gegaan. Probleem opgelost!

Lees ook:

Boekelosebrug

Omrijden hoeft niet meer: vanaf vrijdag kun je weer over de Boekelosebrug rijden

Het heeft even geduurd en misschien kon je al geen omleidingsroutes meer zien, maar vrijdag aan het ...

Meer over

Gemeente

adv.