Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aantal inbraken daalt flink in eerste ‘coronamaand’: zo zit het in Hengelo

Door Majorie Nijbroek 21 april 2020

Ook inbrekers voelen de coronacrisis. Ze beseffen dat veel meer mensen thuis zijn en slaan daarom minder vaak toe. Uit cijfers van de politie blijkt dat het aantal inbraken behoorlijk daalde in de eerste ‘coronamaand’ (maart 2020). Hoe zit dit in onze stad? Daalde het aantal woninginbraken in Hengelo óók? We moeten je teleurstellen..

Eerst even wat algemene feiten op een rij: de politie registreerde in maart 2020 landelijk zo’n 2.200 woninginbraken. In maart 2019 waren dit er nog meer dan drieduizend. Dit is de sterkste daling in ruim vijf jaar tijd, blijkt uit de cijfers van de politie.

Minder inbraken

In vrijwel alle provincies daalde het aantal inbraken in de eerste coronamaand. Inbrekers sloegen in de meeste grote gemeenten veel minder vaak toe: in Utrecht, Eindhoven en Tilburg werd het aantal inbraken gehalveerd. Amsterdam telde een afname van 30 procent en Den Haag van 25 procent.

Maar opvallend genoeg noteerde onze provincie (en ook Flevoland) juist meer inbraken!

Aantal woninginbraken in Hengelo

Oké, een toename van 5 procent voor Overijssel. Maar we zijn vooral benieuwd hoe het in Hengelo zit. Nam het aantal woninginbraken in onze stad ook af in maart? Het antwoord: nee. Onze stad telde meer inbraken dan een jaar eerder: 19. In maart 2019 waren dit er 15. Dat is een toename van ruim 26 procent. Laten we hopen dat die stijgende lijn niet doorzet!

Op dit kaartje zie je hoe vaak er in elke gemeente werd ingebroken in de eerste ‘coronamaand’:

Lees ook:

Coronamaatregelen in Hengelo: zo hoog is de boete als je je niet aan de regels houdt

Houd 1,5 meter afstand en ga niet met drie personen of meer – gezinnen en kinderen uitgezonderd – de...

5 x dit was vroeger heel normaal tijdens het winkelen in Hengelo

Steeds meer winkels verdwijnen uit het straatbeeld in Hengelo en dat doet ons verlangen naar de goed...

adv.